Hackers breken in bij sociaal netwerk Raptr

Het sociale netwerk Raptr is gekraakt. Hackers hebben gebruikersnaam, e-mailadressen, wachtwoorden en zowel voor- als achternamen weten buit te maken. Het netwerk roept gebruikers op hun wachtwoord zo snel mogelijk te wijzigen.

Raptr is een sociaal netwerk gericht op gamers. Dennis Fong, CEO van Raptr, schrijft in een blogpost: “Helaas moeten we u informeren dat gebruikersdata van Raptr onlangs zijn gestolen in een cyberaanval die vergeleken kan worden met de hack van high-profile websites en diensten als Xbox Live en Sony’s PlayStation Network.”

Gehashte wachtwoorden

Alle wachtwoorden die Raptr bewaart, zijn volgens Fong gehasht opgeslagen en kunnen dus niet zo maar worden ingekeken door de aanvallers. Wel hebben de aanvallers toegang tot gebruikersnamen, e-mailadressen, wachtwoorden en zowel voor- als achternamen van gebruikers.

Het lijkt er dus op dat de gestolen wachtwoorden niet door de aanvallers kunnen worden gebruikt. Desondanks roept Raptr haar gebruikers op hun wachtwoord zo snel mogelijk te wijzigen om hun veiligheid zeker te stellen. Daarnaast adviseert het sociale netwerk ook bij alle andere diensten waar dezelfde inloggegevens zijn gebruikt het wachtwoord te wijzigen.

 
Lees ook
9 op de 10 consumenten recyclet wachtwoorden

9 op de 10 consumenten recyclet wachtwoorden

Vandaag is het Wereld Wachtwoord Dag en ter ere daarvan introduceren de identitymanagement-experts van Auth0 de resultaten van het eerste onderzoek uit een serie internationale enquêtes. In dit onderzoek, dat werd uitgevoerd in opdracht van Auth0 en YouGov, zijn meer dan 1.200 bedrijfsmanagers en 8.000 consumenten wereldwijd gevraagd naar hun verw1

WatchGuard pleit voor World MFA Day

WatchGuard pleit voor World MFA Day

Vandaag is het World Password Day. Op deze dag wordt sinds 2013 aandacht gevraagd voor het belang van wachtwoordbeveiliging. Ondanks de groeiende bewustwording blijft de situatie ernstig. Zo begon 80 procent van de breaches vorig jaar met een brute force-aanval of bij diefstal of verlies van inloggegevens.

Cisco Live 2021: Cisco Security kondigt wachtwoordloze toekomst en een nieuwe SASE-architectuur aan

Cisco Live 2021: Cisco Security kondigt wachtwoordloze toekomst en een nieuwe SASE-architectuur aan

Cisco Secure introduceerde op 30 maart de toekomst van eenvoudige en effectieve beveiliging met wachtwoordloze authenticatie door Duo. Deze wachtwoordloze authenticatie wordt naadloos geïntegreerd in de bestaande DUO authenticatie die wereldwijd door meer dan 25.000 organisaties wordt gebruikt. Het stelt gebruikers in staat om het wachtwoord over1