IBM lanceert mainframe met extra beveiliging tegen cyberaanvallen

IBM lanceert de z13s-mainframe. De z13s voegt ten opzichte van haar voorganger nieuwe beveiligingsaspecten toe om een veiligere end-to-end hybride cloudomgeving te realiseren. De z13s bevat onder meer ingebouwde cryptografische co-processoren die data twee keer zo snel versleutelen als andere mid-range systemen, zonder daarbij in te boeten aan performance.

ibm-z13-mainframe Met het nieuwe mainframe biedt IBM een antwoord op het toenemende aantal cyberaanvallen waar organisaties mee geconfronteerd worden. Wereldwijd kreeg vier op de vijf bedrijven het afgelopen jaar te maken met cybercrime. Nu organisaties massaal overstappen naar hybride cloudomgevingen is de behoefte aan mainframes die gewapend zijn tegen cyberaanvallen groter dan ooit. Volgens marktonderzoek van IDC zal 80 procent tegen 2017 van de bedrijven werken in een hybride cloudomgeving.

Belangrijke nieuwe features van het z13s-systeem zijn:

  • Nieuwe en snellere versleutelingstechnologie laat gebruikers toe om beveiligingsniveaus te verhogen zonder dat de responstijd en doorvoersnelheid in het geding raakt.
  • Meer geheugen en snelheid: de nieuwe z13s bevat tot 4 TB geheugen - 8 keer meer dan vorige single-frame mainframes.
  • Multi-factor authenticatie: voor het eerst verplicht het systeem gebruikers om zich twee keer te identificeren om toegang krijgen (Multi-factor Authentication – MFA).
  • Integratie met IBM’s beveiligingssoftware Security Identity Governance and Intelligence helpt dataverlies voorkomen door het beheren en controleren van systeemtoegang. Q-Radar en Identity governance maken gebruik van realtime alerts om cyberaanvallen te identificeren.
Lees ook
Onderzoeker publiceert 10 miljoen inloggegevens

Onderzoeker publiceert 10 miljoen inloggegevens

Een onderzoeker publiceert een databestand met 10 miljoen inloggegevens. Het gaat om accountgegevens die in de afgelopen tien jaar zijn buitgemaakt door hackers en openbaar op internet beschikbaar zijn. Met de actie wil de beveiligingsonderzoeker de ontwikkeling van cybersecurity steunen. “Deze data is extreem waardevol voor academische- en onderz1

‘Veel cybercriminelen beginnen met digitale diefstallen in games’

‘Veel cybercriminelen beginnen met digitale diefstallen in games’

Hoe ontstaan eigenlijk cybercriminelen? Cybercriminelen die zich bezig houden met serieuze cybercriminaliteit blijken in de praktijk vaak te zijn begonnen bij kleinschalige digitale diefstallen in met name online games. Vanaf deze relatief onschuldige misdaden groeien de aanvallers door tot volleerde cybercriminelen, die veel schade kunnen veroorz1

Hackers stelen medische gegevens van tientallen miljoenen Amerikanen

Hackers stelen medische gegevens van tientallen miljoenen Amerikanen

Opnieuw hebben hackers een enorme hoeveelheid persoonlijke informatie weten te stelen. Cybercriminelen hebben ingebroken bij Anthem, de op één na grootste medische verzekeraar van de Verenigde Staten. Hier hebben zij klantgegevens van tientallen miljoenen Amerikanen weten buit te maken. Anthem meldt de cyberaanval zelf in een verklaring. Hackers z1