'Investeringen in cloud IAM oplossingen lopen in 2018 op tot 1,06 miljard euro'

cloud-computing-cheryl-empey

Bedrijven wereldwijd investeren in 2018 naar verwachting 1,265 miljard dollar, omgerekend zo'n 1,06 miljard euro, in cloud identity and access management (IAM) oplossingen. Dit voorspelt Research and Markets. Ook in de jaren die hierop volgen groeit de markt fors; het onderzoeksbureau verwacht dat de markt voor cloud IAM oplossingen met een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 30,89% groeit tot een omzet van ruim 4 miljard euro in 2023.

Het onderzoeksbureau wijst op de exponentiële groei in de vraag naar cloud oplossingen. Dit wakkert ook de vraag naar beveiliging van gebruikersdata aan. Veel bedrijven kiezen hierbij voor cloud gebaseerde IAM oplossingen, aangezien zij alleen hoeven te betalen voor het gebruik van de oplossing en niet hoeven te investeren in de oplossing zelf.

Research and Markets ziet echter ook enkele obstakels voor de omarming van cloud IAM oplossingen. Zo blijven bedrijven de veiligheid van de technologie wantrouwen en is het toewijzen van security policies aan specifieke gebruikers sommige bedrijven een doorn in het oog.

Lees ook
E-mailberichten in de cloud archiveren met Barracuda

E-mailberichten in de cloud archiveren met Barracuda

Barracuda Networks introduceert Barracuda Cloud Archiving Service, een oplossing die organisaties helpt met de naleving van de wet- en regelgeving en een efficiënte afhandeling van e-Discovery-verzoeken. Barracuda onthulde daarnaast recentelijk zijn strategische Microsoft Office 365-initiatief, dat organisaties helpt na de overstap naar Office 3651

Help, mijn Cloud is lek?

Help, mijn Cloud is lek?

Op 1 januari 2016 treedt de EU Meldplicht Datalekken in werking. Maar wat houdt dit nu in, en wat zijn de gevolgen voor uw organisatie en hoe bereidt u zich hierop voor? De meldplicht Datalekken (Data breach) is een toevoeging op de bestaande Wet Bescherming Persoonsgegevens (Belgische Privacy Wetgeving). Duidelijke regels over de omgang met perso1