Kaspersky steunt zorginstellingen tijdens COVID-19 pandemie met gratis productlicenties

Sinds de Corona-uitbraak grijpen cybercriminelen hun kans en liften mee op de enorme informatiebehoefte. Hackers verspreiden via verschillende wegen kwaadaardige software die nu ook is gericht op de zorg. Om de medische sector een hart onder de riem te steken, biedt Kaspersky haar belangrijkste endpoint-beveiligingsproducten gratis aan voor medische organisaties. Zo hoopt Kaspersky hen te kunnen helpen beschermd te blijven tegen cyberdreigingen tijdens deze pandemie. Alle producten zullen gedurende zes maanden gratis beschikbaar zijn.

In deze kritieke situatie staan zorginstellingen onder enorme druk, terwijl ze tegelijkertijd een enorme verantwoordelijkheid dragen. Alle krachten worden gemobiliseerd voor het redden van mensenlevens en het bestrijden van de infectie. Zeker nu is het voor ziekenhuizen en medische instellingen belangrijk om de stabiliteit van de medische apparatuur te waarborgen en ervoor te zorgen dat gegevens voortdurend beschikbaar zijn. Ondertussen moet ook de privacy van de kritische patiënten-informatie worden beschermd.

Om medische organisaties te helpen het hoofd te bieden aan de ongekende druk en de cybersecurity risico's die in deze periode ontstaan, heeft Kaspersky haar belangrijkste securityoplossingen gratis beschikbaar gemaakt voor een periode van zes maanden. Hieronder vallen producten voor de bescherming van endpoints en cloudinfrastructuren.

Neem voor een gratis licentie contact op met lokale resellers of met Kaspersky zelf.

Naast de zorg, heeft ook het bedrijfsleven te maken met cyberdreigingen. Om bedrijven te helpen de veiligheid van het werken en samenwerken op afstand te garanderen, heeft Kaspersky ook de gratis proefversie van de vernieuwde Kaspersky Security for Microsoft Office 365 uitgebreid tot zes maanden. De nieuwe versie van Kaspersky Security for Microsoft Office 365 breidt de bescherming voor digitaal samenwerken uit door SharePoint Online en het veilig delen van bestanden binnen Microsoft Teams mogelijk te maken. De oplossing blijft niet alleen inboxen beschermen tegen schadelijke phishing e-mails, maar zorgt er ook voor dat alleen schone en betrouwbare bestanden toegang hebben tot SharePoint Online. Daarnaast biedt de oplossing de eerder beschikbare bescherming voor Exchange Online en OneDrive.

Meer informatie over Kaspersky Security for Microsoft Office 365 en toegang tot de gratis proefversie is te vinden op de webpagina van het product.