KKR neemt Barracuda over van Thoma Bravo

Barracuda-400300

Investeringsmaatschappij KKR heeft de overname van securitybedrijf Barracuda Networks van software-investeringsfirma Thoma Bravo afgerond. De financiële voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

Barracuda is een cloud-first leverancier van cybersecurityoplossingen voor het mkb. Meer dan 200.000 klanten wereldwijd vertrouwen op Barracuda om hun e-mail, netwerken, applicaties en gegevens te beschermen.

"We zijn klaar om onze volgende groeifase samen met KKR waar te maken en gaan verder met het investeren in ons team en in ons productportfolio om innovatieve cybersecurityoplossingen te bieden aan onze klanten en partners’, aldus Hatem Naguib, CEO van Barracuda. “We zijn Thoma Bravo dankbaar voor hun waardevolle strategische en operationele ondersteuning in de afgelopen vier jaar.”

“We zijn verheugd om deze transactie af te ronden en om nu verder met het Barracuda-team samen te werken om hun verdere groei en levering van de volgende generatie cloud-first cybersecurityoplossingen te ondersteunen die mkb-bedrijven beschermen tegen een voortdurende evoluerend dreigingslandschap”, zegt John Park, een partner bij KKR.

“Barracuda is de afgelopen vier jaar een geweldige partner geweest en heeft een sterke product-, klanten- en omzetgroei doorgemaakt”, zegt Chip Virnig, partner bij Thoma Bravo. “We prettig samengewerkt met Hatem en zijn team, met meerdere overnames en operationele verbeteringen, en we zijn ervan overtuigd dat het bedrijf goed gepositioneerd is voor verder succes.

J.P. Morgan was exclusief financieel adviseur van Thoma Bravo en Barracuda. Kirkland & Ellis LLP was juridisch adviseur van Thoma Bravo en Barracuda. Simpson Thacher & Bartlett LLP was juridisch adviseur van KKR. Guggenheim Securities, DBO Partners en Barclays waren financieel adviseurs van KKR.

Meer over
Lees ook
DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt de overname aan van Avian Digital Forensics, een Deens bedrijf gespecialiseerd in digitale recherche- en eDiscovery-technologieën. Met de overname van Avian versterkt DataExpert zijn aanwezigheid in de Scandinavische landen.

Proofpoint rondt overname Tessian af

Proofpoint rondt overname Tessian af

Proofpoint heeft de overname van Tessian, leider in het gebruik van geavanceerde AI voor het automatisch detecteren en beschermen tegen onopzettelijk dataverlies en evoluerende e-maildreigingen, afgerond.

Overname Tessian door Proofpoint

Overname Tessian door Proofpoint

Proofpoint Inc., een toonaangevend cybersecurity- en compliance-bedrijf, kondigt vandaag aan dat het een definitieve overeenkomst heeft gesloten voor de overname van Tessian, leider in het gebruik van geavanceerde AI voor het automatisch detecteren en beschermen tegen onopzettelijk dataverlies en evoluerende e-maildreigingen.