Kontron en Wibu-Systems gaat samenwerking rond beveiliging van IoT-producten

codemeter

Kontron, producent van embedded computer technologie, gaat een meerjarige samenwerking aan met Wibu-Systems. Kontron gaat het CodeMeter platform beschikbaar stellen aan klanten. Dit platform creëert een beveiligde broncode en koppelt deze via een licentie aan een beveiligde sleutel die wordt vastgelegd in een dongle.

Met de samenwerking met Wibu-Systems wil Kontron klanten helpen hun Internet of Things producten beter te beveiligen en daarmee te laten voldoen aan beveiligingseisen die steeds strenger worden. Beveiliging, ingebouwd vanaf de ontwikkeling van de broncode van programmatuur voor systemen en apparaten, is een belangrijke voorwaarde voor het met succes uitrollen van IoT netwerken.

”De integratie van CodeMeter op een chip met de functionaliteit van alle nieuwe Kontron boards maakt hun productlijn direct toepasbaar in IoT netwerken en beschermt software op apparaten en systemen tegen namaak via ’reverse engineering’, knoeien in de code en andere vormen van ongeoorloofd gebruik van de programmatuur. Een waterdichte licentieregistratie zorgt voor vergroting van de inkomstenstroom bij de Kontron afnemers. Daarmee kunnen zij nieuwe bedrijfsmodellen introduceren met inbegrip van app stores en after sales service concepten en voorzien in soepel te gebruiken volgsystemen. Duidelijk een voordeel in deze tijd van Industriële Renaissance”, aldus Marcel Hartgerink, directeur Wibu-Systems Benelux.

Lees ook

ICT-afdeling van Europarlement blokkeert nieuwe Outlook-app

Europarlementariërs moeten zo snel mogelijk de nieuwe Outlook-mailapp van hun iOS- en Android-apparaten verwijderen. De IT-afdeling van het Europees Parlement (EP) heeft de toegang van de app tot de e-mailservers van het EP geblokkeerd. Netzpolitik meldt dat Europarlementariërs een e-mail hebben ontvangen waarin de Directorate-General for Innovation and Technological Support (DG ITEC), de IT-afdeling van het Europees Parlement, de situatie uitlegt. De nieuwe Outlook-app zou ernstige tekortkomingen hebben op het gebied van beveiliging en daardoor geblokkeerd zijn. ‘Installeer de app niet’ Euro1

Onderzoeker publiceert 10 miljoen inloggegevens

Onderzoeker publiceert 10 miljoen inloggegevens

Een onderzoeker publiceert een databestand met 10 miljoen inloggegevens. Het gaat om accountgegevens die in de afgelopen tien jaar zijn buitgemaakt door hackers en openbaar op internet beschikbaar zijn. Met de actie wil de beveiligingsonderzoeker de ontwikkeling van cybersecurity steunen. “Deze data is extreem waardevol voor academische- en onderz1