LANCOM breidt firewall-portfolio voor mkb-bedrijven uit met nieuw rackmount-model UF-360

Lancom-UF-360-570275
 
LANCOM Systems, de Duitse netwerkleverancier, breidt zijn aanbod van rackmount-firewalls voor het midden- en kleinbedrijf uit. De nieuwe LANCOM R&S Unified Firewall UF-360 is een krachtige alles-in-één-oplossing voor effectieve cybersecurity. De firewall combineert geavanceerde cybersecurity-technologieën, zoals Unified Threat Management (UTM), met sandboxing en machine learning. De UF-360 is per direct verkrijgbaar bij LANCOM-distributeurs.
 
Met de introductie van de UF-360 gaat LANCOM verder met het vernieuwen van zijn UTM-firewalls. Dankzij een volledig nieuw hardware-ontwerp en uitgebreide softwarefuncties, is de alles-in-één-oplossing een stuk krachtiger dan zijn voorganger, de UF-300. Zo zijn de prestaties en opslagcapaciteit verdubbeld, is er een nieuwe module-uitbreidingssleuf en zijn er twee 10 Gbps SFP+-interfaces. Dit maakt hem uitermate geschikt voor middelgrote tot grote kantoor- en schoolomgevingen, afhankelijk van het respectieve datavolume.
 

SSL, Deep Packet Inspection en machine learning

De UF-360 heeft met krachtige SSL-inspectie een antwoord op de toenemende versleuteling van dataverkeer. Daarnaast biedt de R&S PACE2 Deep Packet Inspection-engine bescherming tegen zeer complexe APT-cyberaanvallen. Hiermee kunnen netwerkverkeer, protocollen en applicaties nauwkeurig worden geclassificeerd en wordt bescherming geboden tegen het lekken en verliezen van data (Data Loss Prevention, DLP), zelfs op laag 7-niveau. Om malware en virussen, zoals zero-day-exploits, te voorkomen, worden verdachte bestanden in een afgeschermde sandbox geanalyseerd met behulp van machine learning. De clouddienst die hiervoor wordt gebruikt, wordt gehost in Duitsland.
 

Grafische gebruikersinterface & cloudbeheer

Een intuïtieve grafische gebruikersinterface zorgt voor meer inzicht in de beveiligde gebieden van een organisatie en vereenvoudigt de implementatie van bedrijfsbrede beveiligings- en compliance-eisen. De hoogste mate van betrouwbaarheid wordt geboden door een High Availability (HA)-netwerk met redundante hardware. Bovendien kan de UF-360 via een eenvoudig koppelproces worden aangesloten op de LANCOM Management Cloud (LMC). Dit zorgt voor overzichtelijke monitoring, inclusief een alarmsysteem voor de apparaatstatus en voor configuratie op afstand via de cloud.
 
De LANCOM R&S Unified Firewall UF-360 is per direct verkrijgbaar voor een prijs van €1.999, exclusief BTW. Voor het gebruik van de firewall en het ontvangen van software-updates is minimaal een "Basic License" vereist. Met de "Full License" zijn alle UTM-functies beschikbaar. De licenties hebben een looptijd van één, drie of vijf jaar.
 
De UF-360 heeft een garantie van drie jaar, die kan worden verlengd tot vijf jaar. Ondersteuning wordt geboden door het LANCOM Support Center. Een gedetailleerd overzicht van de modellen en meer informatie over de LANCOM R&S Unified Firewall-productreeks zijn hier beschikbaar: https://www.lancom-systems.de/produkte/security/unified-firewalls
 
Lees ook
Cyberonzekerheid baart CEO's zorgen

Cyberonzekerheid baart CEO's zorgen

Het recente 'Cyber-Resilient CEO' rapport van Accenture legt een verrassende realiteit bloot: ondanks dat bijna alle CEO's van grote, internationale bedrijven (96%) het belang van cybersecurity erkennen, maakt 74% zich zorgen over hun vermogen om cyberdreigingen succesvol het hoofd te bieden.

Belgische online shoppers lopen risico op emailfraude tijdens dit feestdagenseizoen

Belgische online shoppers lopen risico op emailfraude tijdens dit feestdagenseizoen

Proofpoint Inc. publiceert onderzoek waaruit blijkt dat 64% van de grootste Belgische retailers achterloopt met elementaire cybersecuritymaatregelen. De bevindingen zijn gebaseerd op een Domain-based Message Authentication, Reporting en Conformance (DMARC) analyse van de 25 grootste Belgische retailers

Orange Cyberdefense: ‘Cybersecurity in het AI-tijdperk vereist proactieve aanpak’

Orange Cyberdefense: ‘Cybersecurity in het AI-tijdperk vereist proactieve aanpak’

Want wanneer zich een cyberincident voordoet - en die kans is groot - kan het juiste plan en de juiste voorbereiding de impact beperken en de veerkracht vergroten. Dat was de rode draad van Orange Cyberdefense Live 2023, een evenement dat onlangs plaatsvond in Edegem, België.