LANCOM Systems en macmon secure werken samen bij Network Access Control (NAC)

Lancom_Systems_300200

De Duitse netwerkleverancier LANCOM Systems en macmon secure GmbH uit Berlijn sluiten een technologisch partnerschap. macmon biedt uitgebreide oplossingen voor network access control (NAC) waarmee netwerken effectief worden beschermd tegen ongeautoriseerde toegang. De samenwerking tussen de twee Duitse fabrikanten zorgt voor een optimale interactie tussen de NAC-oplossing en de netwerkinfrastructuurcomponenten van LANCOM.
 
Met uitgebreide interoperabiliteitstests hebben de twee fabrikanten hun aanbod op elkaar afgestemd. Klanten zijn nu verzekerd van een naadloze interactie van de macmon-oplossing met de switches en WLAN access points van LANCOM. Hiermee werd de basis gelegd voor een efficiënte, op identiteit gebaseerde beveiligingsarchitectuur "Made in Germany" in zowel bedrade als draadloze netwerken.
 
De macmon NAC-oplossing detecteert, bewaakt en beschermt netwerktoegang in bedrijven en organisaties tegen ongeautoriseerde toegang. Hij biedt te allen tijde volledige transparantie van de gehele netwerkomgeving. Belangrijke regelaanpassingen worden automatisch doorgevoerd, beheerders worden ontlast en het risico op potentiële aanvallen wordt aanzienlijk beperkt.
 
Met deze samenwerking bieden LANCOM en macmom secure een eenvoudig te implementeren, schaalbare oplossing voor netwerken van elke grootte en mate van complexiteit. De nadruk ligt met name op sectoren waarvoor beveiliging essentieel is. Denk bijvoorbeeld aan de gezondheidszorg, administratieve netwerken, onderzoeksinstellingen en universiteiten, en de maakindustrie.
 
Lees ook
NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness, leverancier van detectie-, onderzoeks- en responstechnologie voor bedreigingen en incidentresponsdiensten, is geïntegreerd met AWS AppFabric. Die nieuwe service van Amazon Web Services (AWS) zorgty er voor dat software as a service (SaaS)-applicaties snel kunnen worden gekoppeld voor een betere productiviteit en beveiliging.

Genetec: bedrijven kiezen versneld voor cloud- en hybride fysieke security oplossingen

Genetec: bedrijven kiezen versneld voor cloud- en hybride fysieke security oplossingen

Genetec Inc., leverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft het ‘2024 State of Physical Security Report’ gepubliceerd. Aan dit onderzoek, dat gaat over de beveiligingsstrategieën die organisaties hanteren, deden wereldwijd meer dan 5.500 specialisten op het gebied van fysieke bev1

Qualys lanceert TruRisk, FixIT en ProtectIT in AWS Marketplace

Qualys lanceert TruRisk, FixIT en ProtectIT in AWS Marketplace

Qualys maakt VMDR TruRisk, FixIT en ProtectIT beschikbaar in AWS Marketplace. Met deze pakketten voor het beheer van kwetsbaarheden, patches en EDR richt Qualys zich op het mkb-segment, aangezien een toenemend aantal cyberaanvallen gericht is tegen kleine bedrijven.