LANCOM voor de vijfde keer op rij VPN-kampioen in techconsult Professional User Rating 2021

Lancom_Systems_300200

De Duitse netwerkleverancier LANCOM Systems is de duidelijke koploper in het nieuwste "Professional User Rating Security Solutions (PUR-S)"-onderzoek van onderzoeksbureau techconsult. Dit is de vijfde keer op rij sinds 2017 dat LANCOM de titel van kampioen op het gebied van VPN-oplossingen (Virtual Private Network) in de wacht heeft gesleept. Het bedrijf is opnieuw met een ruime marge de algehele winnaar geworden van het grootste gebruikersonderzoek van Duitsland op het gebied van IT-beveiliging.
 
In de evaluatie van de oplossing kreeg LANCOM hoge scores voor de werking van zijn VPN-routers, -gateways en -clients. Vooral de prestaties, de betrouwbaarheid en het onderhoud droegen hieraan bij, net als het scala aan functies. De gebruikers bevestigen consequent de topprestaties van LANCOM in alle onderzochte disciplines. Van netwerktoegangscontrole en authenticatiemogelijkheden, via logging en QoS-functies, tot het brede scala aan ondersteunde encryptiestandaarden en de mogelijkheden voor gebruik op mobiele apparaten.
 
Over het geheel genomen zijn de VPN-oplossingen over de hele linie overtuigend: gebruikers bevelen ze zonder aarzeling aan en zouden ze ook op elk moment weer kopen.
 
De algehele tevredenheid komt ook tot uiting in de beoordeling van de fabrikant. Zowel het uitgebreide netwerk van verkooppartners, het hoge competentieniveau van de verkoopadviseurs als het ontwerp van op maat gemaakte, individuele aanbiedingen worden door de gebruikers met topscores beloond. Daarnaast zijn er ook nog hoge cijfers voor onder meer service & support, innovatievermogen en duurzaamheid.
 
Raphael Napieralski, die het onderzoek namens technconsult uitvoerde noemt het resultaat iets bijzonders: "LANCOM is de eerste fabrikant die vijf keer op rij in de Champions-sectie komt. Dat is een indrukwekkende prestatie – net als de soevereine en duidelijke manier waarop de titels werden gewonnen."
 
"Het resultaat is gewoon geweldig!”, zegt Dr. Tarik Erdemir, Vice President VPN & SD-WAN bij LANCOM Systems. “De mening van de gebruikers is voor ons bijzonder belangrijk. De analyse is een prachtige bevestiging van onze bedrijfs- en portfoliostrategie."
 
Ook Ralf Koenzen, oprichter en CEO van LANCOM Systems, is blij met het resultaat: "De regelmaat waarmee we nu als PUR-kampioen worden geëerd, is een fantastische erkenning voor ons gehele LANCOM-team! We zullen de komende jaren hard blijven werken aan het behouden van deze topscores."
 
De VPN-oplossingen van LANCOM worden gebruikt in bedrijven en instellingen van elke omvang. Voor veel bedrijven hebben ze sinds het begin van de Corona-pandemie ook een fundamentele rol gespeeld bij het behouden van de bedrijfscontinuïteit. Ze hebben mobiele gebruikers en thuiswerkplekken veilig en betrouwbaar verbonden met bedrijfsmiddelen.
 
Voor de onafhankelijke gebruikersstudie heeft onderzoeks- en analistenbureau techconsult in het najaar van 2020 meer dan tweeduizend representatieve online interviews met de IT-managers van klanten afgenomen. De enquête kijkt naar alle noemenswaardige beveiligingsproviders die actief zijn in Duitsland. Een gedetailleerd overzicht van de resultaten is te vinden op de website van LANCOM: https://www.lancom-systems.com/pur
Lees ook
Sectigo: merendeel MKB negeert kwetsbare websites

Sectigo: merendeel MKB negeert kwetsbare websites

Het voorkomen van aanvallen op websites is vaak geen topprioriteit voor kleine organisaties, ondanks de cruciale rol die cybersecurity speelt in hun zakelijke succes. Volgens een nieuw rapport van Sectigo® “State of Website Security and Threat Report”

Mimecast breidt API-ecosysteem uit naar 60 integraties

Mimecast breidt API-ecosysteem uit naar 60 integraties

Mimecast heeft een nieuwe mijlpaal bereikt in zijn wereldwijde samenwerkingsprogramma. Het securitybedrijf biedt nu 60 kant-en-klare en op maat gesneden integraties met technologiepartners zoals CrowdStrike, IBM Security, Netskope, Palo Alto Networks, Rapid7, ServiceNow en Splunk. Deze koppelingen vergroten het inzicht in het dreigingslandschap, beperken...

ESET publiceert het ESET Threat Report: Q4 2020

ESET publiceert het ESET Threat Report: Q4 2020

ESET heeft het ESET Threat Report over Q4 2020 gepubliceerd waarin belangrijke statistieken van ESET-detectiesystemen worden samengevat en opmerkelijke voorbeelden van ESETs cybersecurityonderzoeken worden belicht, inclusief niet eerder gepubliceerde ESET-onderzoeksupdates.