Macaw en Northwave bundelen krachten om meer bedrijven te helpen zich te weren tegen cyberdreigingen

NorthwaveSOC2-300x169

Northwave, specialist in informatieveiligheid, en IT-dienstverlener Macaw gaan een samenwerking aan om bedrijven te helpen hun digitale veiligheid te optimaliseren en om te gaan met nieuwe veiligheidsissues die zijn ontstaan door de veranderde manier van werken en de toenemende cyberdreiging.

Uit onderzoek van onder andere ABN AMRO blijkt dat het aantal cyberincidenten is gegroeid. Ook Europol ziet een stijging en kwam halverwege 2020 met een waarschuwing over de grote toename van cybercrime door het coronavirus. Aanvallers richten zich daarbij niet alleen op het stelen van data, maar ook op het afpersen van bedrijven via ransomware en phisingaanvallen.

De verhoogde digitale communicatie en het thuiswerkbeleid vergroten de mogelijkheid tot cyberaanvallen. De voorbeelden van zwakheden in de beveiliging zijn dan ook legio. Zo konden bijvoorbeeld zogenaamde “spookparticipanten” onuitgenodigd digitale vergaderingen bijwonen. Ook kwamen bedrijven in het nieuws doordat ze slachtoffer waren geworden van zogeheten ‘Distributed Denial of Service’ (DDOS) aanvallen. Daarbij wordt een grote hoeveelheid internetverkeer naar een website gestuurd waardoor de servers overbelast raken en de website niet meer toegankelijk is.

Macaw hanteert het security-by-designprincipe voor al zijn cloudoplossingen op het gebied van data, AI, digitale marketing en commerce, de moderne werkplek en zakelijke software. Northwave helpt al 15 jaar bedrijven met het beveiligen van informatie, opsporen van cyberinbreuken en snel en adequaat te reageren op cyberincidenten. Om het portfolio in de breedte uit te breiden en beide bedrijven in staat te stellen hun klanten nog beter te kunnen helpen en de marktpositie te verstevigen zijn Northwave en Macaw een samenwerking gestart.

William van der Pijl, CEO van Macaw, zegt over de samenwerking: “We helpen al meer dan 25 jaar organisaties succesvol te transformeren. En security en compliance zijn een belangrijk deel van onze standaardaanpak. Als Microsoft Security Gold Partner hebben we voor alle veiligheidsdisciplines de hoogste status behaald. We zijn hier trots op aangezien het een erkenning is voor onze kennis en ervaring op het gebied van digitale beveiligingsoplossingen. Tegelijkertijd zijn we continu op zoek naar manieren om onze klanten succesvoller te maken. We kiezen de beste technologieën, ondersteunen bij de adoptie van de technologie door medewerkers en kijken vooruit. Dit houdt ook in dat we kijken naar mogelijkheden om onze krachten te bundelen met andere experts en naar samenwerkingen waarin we elkaar versterken. Daar is het partnership met Northwave een voorbeeld van. Onze bedrijven matchen uitstekend qua visie, cultuur en klantportfolio. We kijken dan ook uit naar een succesvolle samenwerking.”  


Door de samenwerking zijn beide bedrijven overtuigd de informatiebeveiliging bij hun klanten te kunnen optimaliseren en organisaties beter te bewapenen tegen cybercriminelen vanuit zowel technisch, organisatorisch als menselijk perspectief. Daarnaast kunnen klanten van Northwave profiteren van ondersteuning in hun digitale transformatie of digitale versnelling.

 “We zien in het samenwerken met sterke en succesvolle IT-serviceproviders een antwoord op het toenemend aantal grote incidenten. Wanneer je elk op je eigen terrein uit weet te blinken en daarnaast investeert in een goede samenwerking, dan profiteren klanten daarvan. Dat lukt alleen met professionele partijen die onderkennen dat cybersecurity om meer vraagt dan alleen IT kennis. Macaw is zo’n organisatie en daarom verwacht ik veel van dit partnership”, aldus Marc de Jong Luneau, VP en CCO van Northwave Group.

Lees ook
Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Visiepaper Tesorion AI in Cybersecurity

Visiepaper Tesorion AI in Cybersecurity

In de paper Artificial Intelligence in Cybersecurity lees je meer over onderwerpen als FraudGPT, ShadowAI, geavanceerde GenAI Phishing en het gebruik van deepfakes in social engineering tactieken.

Proofpoint's 2024 Data Loss Landscape Report: onzorgvuldige werknemers zijn de grootste oorzaak van dataverlies bij bedrijven

Proofpoint's 2024 Data Loss Landscape Report: onzorgvuldige werknemers zijn de grootste oorzaak van dataverlies bij bedrijven

Proofpoint, Inc. publiceert vandaag het eerste Data Loss Landscape-rapport. Hierin staan resultaten naar aanleiding van onderzoek over hoe huidige Data Loss Prevention (DLP)-aanpakken en dreigingen van binnenuit zich verhouden tot huidige macro-uitdagingen zoals de proliferatie van data, geavanceerde dreigingsactoren en generatieve kunstmatige int1