Microsoft brengt noodpatch uit voor alle verouderde Windows-versies

Microsoft stelt een noodpatch beschikbaar voor alle versies van Windows, inclusief besturingssystemen die geen technische ondersteuning meer ontvangen zoals Windows XP. In de patch worden kwetsbaarheden gedicht die mogelijk misbruikt worden door zogeheten ‘staatshackers’.

Dit meldt Microsoft in een blogpost. Staatshackers zijn cyberaanvallers die in opdracht van een overheid doelwitten aanvallen. Microsoft stelt dat de kwetsbaarheden die in de noodpatch worden gedicht een verhoogd risico opleveren voor ‘destructieve cyberaanvallen’. Ook stelt het bedrijf dat dergelijke aanvullen dezelfde karakteristieken hebben als de recente uitbraak van de ransomware WannaCry.

Gebruikers die recente versie van Windows draaien die technische ondersteuning ontvangt van Microsoft, zoals Windows 10 of Windows 8.1, hoeven geen actie te ondernemen indien zij Windows Update geactiveerd hebben. Gebruikers van verouderde Windows-versies kunnen de patch hier downloaden. Het bedrijf adviseert gebruikers hun besturingssysteem volledig up-to-date te houden om zich te wapenen tegen cyberaanvallen.

Lees ook
België nog lang niet cyberveilig, volgens ITU-onderzoek

België nog lang niet cyberveilig, volgens ITU-onderzoek

Tijdens het International Cyber Security Strategy (ICSS) Congres in Leuven gunde Roberto Tavano, security expert bij Unisys, het aanwezige publiek een inkijk in de resultaten van een onderzoek van de International Telecommunication Union (ITU). Opvallendste conclusie: België scoort bijzonder matig in dit onderzoek: Europees zijn ze slechts 22ste e1

Nieuwe Amerikaanse overheidsdienst moet informatiedeling van cyberdreigingen optimaliseren

Nieuwe Amerikaanse overheidsdienst moet informatiedeling van cyberdreigingen optimaliseren

Een nieuwe overheidsdienst gaat zich in de Verenigde Staten specifiek richten op digitale dreigingen. De dienst wordt tussen andere overheidsdiensten waaronder inlichtingendiensten geplaatst en moet gaan zorgen dat informatie optimaal wordt gedeeld. Dit moet helpen cyberdreigingen eerder te identificeren. De nieuwe dienst heet het Cyber Threat Int1