Microsoft introduceert nieuwe diensten op RSA Conference 2015

Microsoft introduceert op de RSA Conference 2015 een aantal nieuwe diensten. De diensten geven klanten meer transparantie in en controle over hun data. Het gaat onder andere om nieuwe security- & compliancy-waarschuwingen en activity log API’s en een nieuwe Customer Lockbox voor Office 365.

De nieuwe security- & compliancy-waarschuwingen en activity log API’s stellen partners en klanten in staat branchespecifieke oplossingen te bouwen voor monitoring, analyse en compliancy. Ook nieuw is een Customer Lockbox voor Office 365. Deze feature geeft gebruikers meer transparantie en controle over content in Office 365.

Microsoft verhoogt encryptieniveau in Office 365

Daarnaast kondigt Microsoft aan de komende maanden het encryptieniveau voor e-mail in Office 365 te verhogen. Dit maakt encryptie op contentniveau mogelijk. De nieuwe encryptie wordt naast de Bitlocker-encryptie geïmplementeerd, die eveneens op de RSA Conference 2015 wordt aangekondigd. Klanten kunnen Microsoft volgend jaar vragen door klanten gemaakte en gecontroleerde encryptiesleutels te gebruiken om data te versleutelen.

Ook werkt Microsoft met verschillende partijen samen om toepassingen te ontwikkelen die klanten meer flexibiliteit geven in het bouwen van applicaties. Deze toepassingen geven gebruikers ook meer controle over de netwerktopologieën in Microsoft Azure.

Meer over
Lees ook
Staatsgeheim - boek van Maarten Oberman

Staatsgeheim - boek van Maarten Oberman

Intro: Veertig jaar geleden kreeg ik van mijn vader de documentatie van het eerste naoorlogse crypto-apparaat. Hij had dat systeem in de jaren 1947 – 1949 gemaakt. De documentatie van dat systeem heb ik jarenlang bewaard, omdat hij had aangegeven dat het later erg interessant zou zijn. Het was indertijd Staatsgeheim en daardoor was er nooit over g1

Hoe de Trusted Platform Module (TPM) onveilige wachtwoorden vervangt - Beyond Identity

Hoe de Trusted Platform Module (TPM) onveilige wachtwoorden vervangt - Beyond Identity

Als je een Windows-of Linux-pc gebruikt, is de kans groot dat er een Trusted Platform Module (TPM) aan het moederbord van je systeem is verbonden. De TPM is een hardwaremodule die in veel lijkt op de SmartCard-chip die in je creditcard is ingebed. Die chip zorgt voor veilige authenticatie van je kaart tijdens betalingstransacties. Dat gebeurt op b1

C2 Transfer: veilige bestandsoverdracht voor bedrijven en teams

C2 Transfer: veilige bestandsoverdracht voor bedrijven en teams

Synology heeft de beschikbaarheid van C2 Transfer aangekondigd, een nieuwe cloudoplossing voor veilige overdracht van bestanden tussen bedrijven en hun klanten, partners en andere externe partijen.