Miljoenen IP-adressen betrokken bij grootschalige aanval op DNS-provider Dyn

hacker4-gabor-kalman

Bij de grootschalige DDoS-aanval op DNS-provider Dyn zijn tientallen miljoenen IP-adressen betrokken geweest. Het gaat vermoedelijk om Internet of Things (IoT)-apparaten, die door de Mirai malware in een botnet zijn ondergebracht.

Dit meldt Dyn in een verklaring over de aanval. Door de aanval waren verschillende populaire websites waaronder GitHub, NetFlix, Spotify en Twitter slecht of niet bereikbaar. Bij de aanval zouden meerdere aanvalsvectoren zijn gecombineerd, waaronder een aanval met een botnet dat bestaat uit IoT-apparaten.

Mirai malware

Beveiligingsbedrijf Flashpoint liet eerder al weten dat de aanval vermoedelijk is uitgevoerd met een botnet dat is gebouwd met behulp van de Mirai malware. Deze malware richt zich op IoT-apparaten, zoals routers en IP-camera’s.

Het is niet duidelijk wie er achter de aanval zit. De broncode van de Mirai malware is begin oktober op internet gepubliceerd. Hierdoor kan iedereen met voldoende technische kennis met de malware aan de slag. Dyn onderzoekt de aanval.

 
Lees ook
Cloudflare helpt kwetsbaarheid te ontdekken die leidde tot grootste DDoS-aanval

Cloudflare helpt kwetsbaarheid te ontdekken die leidde tot grootste DDoS-aanval

Cloudflare heeft bekendgemaakt dat het heeft meegeholpen bij de onthulling van een nieuwe zero-day kwetsbaarheid, genaamd 'HTTP/2 Rapid Reset'. Deze wereldwijde kwetsbaarheid geeft kwaadwillenden de mogelijkheid om aanvallen te genereren die groter zijn dan alles wat er in het verleden op het internet is gebeurd.

Cloudflare DDoS-rapport over tweede kwartaal 2023

Cloudflare DDoS-rapport over tweede kwartaal 2023

Cloudflare heeft een nieuw rapport uitgebracht over de wereldwijde DDoS-aanvallen in het tweede kwartaal van 2023. Opvallende bevindingen zijn onder andere de inzichten in pro-Russische hacktivistische groepen REvil, Killnet en Anonymous Sudan, de aanval op een Amerikaanse internetprovider en een toename van geavanceerde gerichte aanvallen.

Juniper en Corero optimaliseren gezamenlijk ontwikkelde oplossing voor bescherming tegen DDoS-aanvallen

Juniper en Corero optimaliseren gezamenlijk ontwikkelde oplossing voor bescherming tegen DDoS-aanvallen

De omvang, regelmaat en geavanceerdheid van DDoS-aanvallen blijven groeien. Hierdoor zijn traditionele blackholing, out-of band scrubbing centers en handmatige tussenkomst niet langer toereikend. Om deze kloof te dichten hebben Juniper Networks en Corero Network Security hun krachten gebundeld voor de ontwikkeling van een revolutionaire geïntegree1