MobileIron gaat Oculus for Business ondersteunen ter beveiliging van de moderne onderneming

Oculus

MobileIron gaat de aanstaande release van Oculus for Business ondersteunen. Organisaties zullen de alles-in-één-VR-headsets (virtual reality) van Oculus - Oculus Quest en Oculus Go - kunnen gebruiken, configureren en beheren als onderdeel van hun bestaande UEM-infrastructuur (Unified Endpoint Management). Hierdoor kan de inzet van het apparaat in het bedrijf worden vereenvoudigd, van implementatie tot buitengebruikstelling. 

Het nieuwe Oculus for Business-platform is ontwikkeld met het oog op eenvoudige adoptie en schaalbaarheid in verschillende sectoren. Bovendien zal het de werkplek veranderen doordat grootschalige implementaties mogelijk worden en tegelijkertijd de marktkansen voor een groeiend aantal VR-ontwikkelaars worden uitgebreid. Met een nieuwe Device Setup-app kunnen gebruikers grote aantallen headsets tegelijkertijd instellen en inrichten. Met een Device Manager-beheercentrum kunnen admins headsets beheren door instellingen op afstand in meerdere kantoren en op meerdere locaties bij te werken en te implementeren. Oculus for Business ondersteunt ook MDM-oplossingen (Mobile Device Management), waaronder MobileIron. 

"We zijn verheugd om nog vóór de lancering van hun programma nauw samen te werken met Oculus en om onze klanten te helpen bij de start van een succesvol en veilig VR-traject", aldus Ahmed Shah, Vice-President Business Development bij MobileIron. "Oculus VR-headsets hebben het potentieel om een revolutie teweeg te brengen in het bedrijfsleven en de manier te veranderen waarop organisaties in alle sectoren communiceren, leren en samenwerken. Met deze integratie kunnen organisaties grip houden op hun devices met een mobile-centric, zero-trust beveiligingsplatform dat hun productiviteit ondersteunt." 

Het UEM-platform (Unified Endpoint Management) van MobileIron zorgt voor continue handhaving en beveiliging van data, zowel op het apparaat als in het netwerk. Dit resulteert in een veilige mobiele werkervaring en verhoogde productiviteit.