Nedap en AET Europe combineren elektronische identiteitsproducten en AEOS deurcontrollers

Nedap en AET Europe gaan een strategisch samenwerkingsverband aan om end-to-end beveiliging met Nedap’s toegangscontrole platform AEOS aan te bieden. Hierbij worden de elektronische identiteitsproducten van AET opgenomen in AEOS deurcontrollers, waardoor deze bescherming biedt tegen zowel fysieke als digitale dreigingen.

nedap ICT- en fysieke beveiliging zijn gescheiden werelden. Elk hebben ze een eigen kijk op dreigingen voor systemen, waarbij aet ze verschillende regels en richtlijnen volgen om systemen te beschermen. “Dit baart zorgen”, legt Albert Dercksen, hoofd R&D bij Nedap uit. Dercksen stelt dat moderne toegangscontrolesystemen in feit ICT-systemen zijn die zijn op bedrijfsnetwerken. Methoden voor sterke authentificatie en beveiligde communicatie die al langer als “best practice” worden toegepast in ICT beveiliging moeten ook op fysieke beveiligingssystemen worden toegepast. Nedap en AET Europe combineren daarom digitaal certificaat management en kaartsleutel management uit logische en fysieke toegangscontrole in de end-to-end oplossing combineren in één systeem.

Vanuit verschillende achtergronden naar beveiliging kijken

AET en Nedap werkten eerder samen in diverse defensieprojecten in Europa. De bedrijven kijken vanuit verschillende achtergronden naar beveiliging, maar hanteren hierbij een gedeelde visie op wat “high security” moet zijn. “Europese nationale overheden zijn veeleisende instellingen die als onderdeel van de vitale infrastructuur van een land de lat in termen van beveiliging hoog leggen.” vertelt Reinoud Weijman, Managing Director van AET. “Met onze samenwerking helpen we deze instellingen te voldoen aan de hoogste beveiligingseisen voor zowel fysieke als digitale objecten.”

De gezamenlijke end-to-end oplossing voldoet aan verschillende beveiligingseisen, ontwikkeld in diverse Europese landen. Door kaartsleutels beveiligd op te slaan voldoet de oplossing bijvoorbeeld aan de eisen uit het Nederlandse Rijkspasprogramma, bedoeld voor fysieke toegang tot overheidsgebouwen. In Frankrijk heeft de oplossing de CSPN certificering van het Franse Agentschap voor informatiebeveiliging doorstaan. Deze certificering verschaft bedrijven binnen de vitale infrastructuur de zekerheid dat de oplossing getest is en bewezen werkt.

Meer over
Lees ook
Staatsgeheim - boek van Maarten Oberman

Staatsgeheim - boek van Maarten Oberman

Intro: Veertig jaar geleden kreeg ik van mijn vader de documentatie van het eerste naoorlogse crypto-apparaat. Hij had dat systeem in de jaren 1947 – 1949 gemaakt. De documentatie van dat systeem heb ik jarenlang bewaard, omdat hij had aangegeven dat het later erg interessant zou zijn. Het was indertijd Staatsgeheim en daardoor was er nooit over g1

Qualys introduceert geavanceerde herstelopties om risico’s van kwetsbaarheden te beperken

Qualys introduceert geavanceerde herstelopties om risico’s van kwetsbaarheden te beperken

Qualys voegt vandaag Advanced Remediation toe aan het Qualys Cloud Platform. Organisaties kunnen door deze geavanceerde herstelopties, naast het patchen van besturingssystemen en applicaties van derden en het implementeren van aangepaste software, nu ook misconfiguraties van IT-middelen verhelpen.

C2 Transfer: veilige bestandsoverdracht voor bedrijven en teams

C2 Transfer: veilige bestandsoverdracht voor bedrijven en teams

Synology heeft de beschikbaarheid van C2 Transfer aangekondigd, een nieuwe cloudoplossing voor veilige overdracht van bestanden tussen bedrijven en hun klanten, partners en andere externe partijen.