Nieuwe LANCOM Advanced VPN-client voor macOS "Big Sur" en "Monterey"

Lancom_Systems_300200

LANCOM Systems, de Duitse netwerkleverancier, komt met een update van zijn software-VPN-client voor MacBook Pro, iMac, Mac Pro en andere Apple-producten. Versie 4.6 van de LANCOM Advanced VPN Client voor macOS is nu ook beschikbaar voor de besturingssystemen macOS 11 (Big Sur) en macOS 12 (Monterey) op Apple-producten met een Apple M1-chip of Intel CPU. De VPN-client maakt het mogelijk om volledige toegang op afstand tot het bedrijfsnetwerk te verkrijgen via een zeer veilige IPSec-VPN-tunnel op welke internetverbinding dan ook.

Met de LANCOM Advanced VPN Client kunnen medewerkers op elk gewenst moment een versleutelde verbinding maken met het bedrijfsnetwerk - of dat nu vanuit het thuiskantoor, onderweg, of in het buitenland is. De applicatie is zeer gebruiksvriendelijk. Zodra de Virtual Private Network (VPN)-toegang is geconfigureerd, wordt de beveiligde VPN-verbinding met slechts één klik intuïtief tot stand gebracht. Extra gegevensbescherming wordt geboden door de ondersteuning van alle IPSec-protocollen. Hierdoor kan het eindpunt van de VPN-tunnel automatisch worden omgeleid naar andere relevante gateways. Dit leidt tot een efficiëntere load balancing in omgevingen waarbij meerdere gateways worden gebruikt. De client is FIPS (Federal Information Processing Standard)-compliant. De macOS-sleutelhanger kan worden gebruikt als een opslagplaats voor certificaten.

Uitgebreide ondersteuning voor IPv4/IPv6-protocollen en macOS- besturingssystemen

Naast de twee nieuwste macOS-versies ondersteunt de bijgewerkte VPN-client tot 250 split-tunnel netwerken voor IPv4 en IPv6. Daarnaast kunnen lokale netwerken in de tunnel worden doorgeleid. De verwerking van DNS-queries door de VPN-tunnel - of, in het geval van gesplitste tunneling, voorbij de tunnel - is geoptimaliseerd.
 
De LANCOM Advanced VPN Client voor macOS maakt deel uit van LANCOMs portfolio van Apple-compatibele oplossingen. Hiertoe behoren VPN-routers en VPN-gateways, evenals WLAN access points op basis van Wi-Fi 5, Wi-Fi 6, en binnenkort Wi-Fi 6E. De LANCOM Advanced VPN Client kan universeel worden gebruikt en kan worden verbonden met alle IPSec-compatibele routers of VPN-gateways. De oplossing is per direct verkrijgbaar bij resellers voor 109,00 euro, exclusief BTW.
 
Alle klanten die een licentie voor de LANCOM Advanced VPN Client 4.0 hebben geactiveerd of die een licentie hebben die nog niet is geactiveerd, ontvangen de upgrade naar de nieuwste versie gratis. Een upgrade van oudere versies is beschikbaar voor 64,00 euro (netto).
 
Een gratis proefversie voor 30 dagen kan worden gedownload via de LANCOM-website: https://www.lancom-systems.de/produkte/router-vpn-gateways/lancom-advanced-vpn-client-macos/
 
Meer over
Lees ook
LANCOM Systems voor de zevende keer op rij beste VPN-provider

LANCOM Systems voor de zevende keer op rij beste VPN-provider

LANCOM Systems, de Duitse netwerk- en security-specialist, staat opnieuw op de eerste plaats in de meest recente “Professional User Rating” van analistenbureau techconsult. LANCOM krijgt topcijfers voor zijn Virtual Private Network (VPN)-oplossingen en verdedigt daarmee voor de zesde keer op rij zijn koppositie in Duitslands grootste gebruikersond1

WatchGuard introduceert Firebox NV5 en AP332CR

WatchGuard introduceert Firebox NV5 en AP332CR

WatchGuard Technologies brengt twee nieuwe producten op de markt: de Firebox NV5 VPN gateway tabletop-appliance en de AP332CR, een nieuw wifi 6-accesspoint voor veeleisende (buiten)omgevingen.

LANCOM Management Cloud gekozen als beste netwerkoplossing in techconsult Professional User Rating

LANCOM Management Cloud gekozen als beste netwerkoplossing in techconsult Professional User Rating

LANCOM Systems, de Duitse netwerk- en security-specialist, heeft in de “Professional User Rating IT Operations” van techconsult zijn toppositie gehandhaafd. Voor de derde keer op rij kreeg het bedrijf de hoogste scores in de categorie “Network Management & Monitoring”. Dit is de tweede toppositie die LANCOM dit jaar behaalt na de eerdere titel als1