Nieuwe smartphone beveiligt alle communicatie en content van gebruikers

Archos Group en Mirabilis/Sikur lanceren de GranitePhone, een volledig beveiligd smartphone. De smartphone is gericht op zowel consumenten, professionals als grootzakelijke gebruikers die hun communicatie willen beveiligen. De GranitePhone beveiligt zowel spraakgesprekken, tekstberichten, data als instant messaging.

Onderzoek van The Center for Strategic and International Studies in samenwerking met McAfee wijst uit dat cybercrime jaarlijks naar schatting 400 miljard euro schade veroorzaakt. Smartphones worden door hackers in toenemende mate gebruikt als gateway om toegang te krijgen tot gebruikersgegevens of gevoelige data, zelfs als deze apparaten niet zijn verbonden met het netwerk. Het beveiligen van mobiele apparaten wordt dan ook van steeds groter belang.

Granite OS

granitephone Hier spelen de bedrijven op in met de GranitePhone, die is voorzien van het beveiligingssysteem Granite OS van Sikur. Gebruikers zijn gebonden aan dit besturingssysteem en kunnen geen andere besturingssystemen op het apparaat installeren. Daarnaast zijn gebruikers ook gebonden aan de apps die standaard op de GranitePhone geïnstalleerd zijn. Zelf extra apps installeren is niet mogelijk, aangezien er vanaf de smartphone geen toegang wordt geboden tot appwinkels en het daarnaast niet mogelijk is vanaf een SD-kaart apps te installeren. Met deze maatregelen willen Archos Group en Mirabilis voorkomen dat malware via apps van derden de smartphone kan binnendringen. GPS tracking is op de GranitePhone uitgeschakeld, om te voorkomen dat kwaadwillende de locatie van gebruikers kunnen achterhalen.

De GranitePhone is voorzien van een 5 inch full HD scherm en is weegt slechts 142 gram. Het apparaat is voorzien van een 4G LTE-module, twee camera’s van respectievelijk 8 en 16 megapixel, een 8-core processor, 2GB aan RAM geheugen en 16GB opslagruimte. De smartphone is beschikbaar voor 925 euro exclusief BTW, waarbij gebruikers twee jaar lang toegang krijgen tot de beveiligingsoplossingen op de GranitePhone. De beveiligde smartphone wordt in België en rest van de EMEA-regio geleverd door Logic Instruments.

Lees ook
ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET heeft een nieuw partnerschap en integratie aangekondigd, dankzij zijn uniforme API-gateway. Deze ontwikkeling faciliteert naadloze verbindingen met verschillende leveranciers van cybersecurity, zoals de recente integratie met Elastic, een search-powered AI-bedrijf.

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

Op de eerste donderdag van mei is het Wereld Wachtwoorden Dag. Deze dag is bedoeld om betere wachtwoorden te stimuleren. Cyberaanvallen zijn aan de orde van de dag. En dus is goede wachtwoordbeveiliging cruciaal.

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

De introductie van Sora door OpenAI markeert een mijlpaal in videobewerking. De revolutionaire technologie is opwindend, maar roept tegelijkertijd vragen op over de gevolgen van de rol van AI bij het maken van digitale content en cybersecurity.