NSA arresteert medewerker voor diefstal spionagesoftware

nsa

Een medewerker van de Amerikaanse National Security Agency (NSA) is gearresteerd wegens diefstal van data. De man zou spionagesoftware hebben gestolen en hebben laten uitlekken.

Dit meldt de New York Times. De medewerker die nu is gearresteerd was voor hetzelfde bedrijf werkzaam als klokkenluider Edward Snowden: Booz Allen Hamilton. De medewerker wordt verdacht van het stelen van spionagesoftware die onder andere gebruikt zou zijn om systemen van China, Noord-Korea, Iran en Rusland aan te vallen. Daarnaast zouden in de woning van de man geheime documenten zijn aangetroffen.

Onlangs werd een interne spionagetool van de NSA gepubliceerd door een groep die zich ‘ShadowBrokers’ noemt. Deze malware kon worden ingezet om in te breken op routers van Cisco en Fortinet. Het is niet duidelijk of de software die de nu gearresteerde NSA-medewerker heeft gestolen deze spionagesoftware betreft.

Lees ook
Hoeveelheid malware voor Android met 30% gestegen

Hoeveelheid malware voor Android met 30% gestegen

De hoeveelheid malware voor het Android-besturingsysteem is afgelopen jaar met 30% gestegen ten opzichte van 2013. In totaal werden in 2014 anderhalf miljoen nieuwe malware exemplaren gevonden voor Android. Dit meldt G Data in het Mobile Malware Report. G Data trof in de eerste helft van 2014 751.136 nieuwe malware exemplaren voor Android aan. In1

Hackers stelen medische gegevens van tientallen miljoenen Amerikanen

Hackers stelen medische gegevens van tientallen miljoenen Amerikanen

Opnieuw hebben hackers een enorme hoeveelheid persoonlijke informatie weten te stelen. Cybercriminelen hebben ingebroken bij Anthem, de op één na grootste medische verzekeraar van de Verenigde Staten. Hier hebben zij klantgegevens van tientallen miljoenen Amerikanen weten buit te maken. Anthem meldt de cyberaanval zelf in een verklaring. Hackers z1