Orange Cyberdefense waarschuwt voor kritieke kwetsbaarheid in ReCrystallize Server

OCD kwetsbaarheid

Orange Cyberdefense heeft kritieke kwetsbaarheden in ReCrystallize Server ontdekt. Deze kwetsbaarheden maken het voor onbevoegden mogelijk om op afstand en zonder authenticatie toegang tot getroffen systemen te krijgen. Op dit moment is nog geen patch beschikbaar.

ReCrystallize Server is serversoftware waarmee je interactieve rapporten kunt delen. Gebruikers kunnen deze bekijken in een webbrowser, zonder dat daarvoor extra software nodig is. Een van de kwetsbaarheden, ontdekt door securityspecialist Paul van der Haas, maakt misbruik van een beveiligingslek binnen de authenticatiemechanismen van de software. Aanvallers kunnen hiermee speciale verzoeken naar de server sturen, die deze beschouwt als legitiem. Daardoor kunnen kwaadwillenden mogelijk administratieve controle over de server krijgen. Op die manier kunnen ze onder andere gevoelige gegevens bekijken, wijzigen of verwijderen, en mogelijk andere systemen binnen het netwerk compromitteren.

Onmiddellijke acties voor eindgebruikers:

De kwetsbaarheid is direct na de ontdekking gedeeld met de betrokken fabrikant ReCrystallize Software en de wereldwijde cybersecuritydatabase MITRE. Het is niet bekend of deze kwetsbaarheid al misbruikt is. Zolang er nog geen oplossing is, dringen we er bij alle ReCrystallize Server-gebruikers op aan om de volgende richtlijnen strikt te volgen:

  1. Serverisolatie: beperk de toegang tot de ReCrystallize Server zoveel mogelijk, zodat deze alleen beschikbaar is voor gebruikers die deze daadwerkelijk nodig hebben. Dit verkleint het risico op ongeautoriseerde toegang aanzienlijk.
  2. Toepassing van hardening: harden ReCrystallize Server door onder andere het uitschakelen van absolute paden, het wijzigen van het standaardwachtwoord en het inschakelen van encryptie. 
  3. Versterking van de onderliggende webserver: het is cruciaal om de webserver up-to-date te houden en te zorgen dat het principe van het minste privilege wordt toegepast. Wij adviseren ook om uitgaand SMB-verkeer te blokkeren om de veiligheid verder te verhogen. 

 

Paul van der Haas heeft zijn bevindingen uitgebreid beschreven in deze blog.

Meer over
Lees ook
Op jacht naar de heilige graal: Generative AI versus Applied AI

Op jacht naar de heilige graal: Generative AI versus Applied AI

In deze blog gaan we in op de verschillen tussen generative AI en applied AI. Wat zijn nu eigenlijk de voor-en nadelen van generative AI en wanneer kan je beter kiezen voor applied AI? Het zal je niet verbazen: niet elke omgeving is geschikt voor generative AI.

Cloudflare en Booz Allen Hamilton leveren Rapid Incident Response voor bedrijven die worden aangevallen

Cloudflare en Booz Allen Hamilton leveren Rapid Incident Response voor bedrijven die worden aangevallen

Cloudflare heeft een samenwerking bekendgemaakt met Booz Allen Hamilton, om bedrijven die worden aangevallen te ondersteunen door snelle Under Attack as a Service (UAaaS) te bieden met 30-dagen Rapid Response DDoS Mitigation

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.