Overname CyGlass biedt WatchGuard AI-gebaseerde  detectie en response

CyGlass biedt WatchGuard-600400.jpg

WatchGuard Technologies kondigt de overname aan van CyGlass Technology Services. CyGlass is een toonaangevende leverancier van cloud- en netwerkgebaseerde oplossingen voor detectie van en respons op dreigingen. Organisaties kunnen hiermee risico's identificeren, bedreigingen stoppen en compliance waarborgen.

Het volledig cloudgebaseerde platform van CyGlass maakt gebruik van geavanceerde kunstmatige intelligentie (AI)- en machine learning (ML)-mogelijkheden. Middelgrote en kleine organisaties beschikken hiermee over een betaalbare en geavanceerde cyberverdediging, zonder te investeren in hardware.

De CyGlass-technologie wordt toegevoegd aan de WatchGuard Unified Security Platform-architectuur. AI-gebaseerde detectie van netwerkafwijkingen zal hierdoor onderdeel worden van een toekomstige Network Detection and Response (NDR)-service, en de Open eXtended detectie- en responsmogelijkheden (XDR) binnen WatchGuard ThreatSync versnellen.

Concurrentievoordeel voor partners

“Het succes van CyGlass in het afgelopen jaar toont aan dat middelgrote bedrijven en MSP’s op zoek zijn naar innovatieve oplossingen voor detectie en respons die niet afhankelijk zijn van dure hardware. De WatchGuard-oplossingen die zijn gebouwd op CyGlass-technologie zullen een concurrentievoordeel creëren voor onze partners dat zal leiden tot meer omzet en margemogelijkheden”, zegt Andrew Young, chief product officer bij WatchGuard.

“Als de technologie is geïntegreerd in de architectuur van WatchGuard's Unified Security Platform, zullen zowel partners als klanten profiteren van de nieuwste beveiligingsontwikkelingen om netwerkaanvallen af te weren”, vervolgt Young. “Dit omvat verbeterde inzichten en acties op het gebied van XDR met gegevens van externe apparaten, waaronder switches, en vereenvoudigde naleving van regelgeving en cyberverzekeringen dankzij krachtige ingebouwde rapportages.”

NDR toegankelijk gemaakt

CyGlass weerspiegelt een belangrijk principe van WatchGuard's missie, namelijk geavanceerde beveiliging toegankelijker maken voor alle klanten. Andere NDR-producten zijn vaak afhankelijk van dure hardware en ervaren beveiligingsanalisten om de oplossingen te beheren, wat betekent dat alleen grotere bedrijven ze redelijkerwijs kunnen inzetten. Met een volledig cloudgebaseerde oplossing biedt CyGlass middelgrote ondernemingen en MSP’s NDR-mogelijkheden tegen zeer redelijke kosten.

“We hebben CyGlass opgericht met het doel organisaties te helpen hun hybride netwerken beter te verdedigen met nieuwe intelligentieniveaus die beschermen tegen de meest geavanceerde aanvallen”, zegt Ed Jackowiak, oprichter en CEO van CyGlass. “Door ons aan te sluiten bij WatchGuard en onze mogelijkheden te integreren in de indrukwekkende architectuur van het Unified Security Platform, tillen we onze missie naar een hoger niveau en maken we deze beschikbaar voor een gevestigd wereldwijd netwerk van partners en klanten.”

Lees ook
Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt de overname aan van Avian Digital Forensics, een Deens bedrijf gespecialiseerd in digitale recherche- en eDiscovery-technologieën. Met de overname van Avian versterkt DataExpert zijn aanwezigheid in de Scandinavische landen.

Proofpoint rondt overname Tessian af

Proofpoint rondt overname Tessian af

Proofpoint heeft de overname van Tessian, leider in het gebruik van geavanceerde AI voor het automatisch detecteren en beschermen tegen onopzettelijk dataverlies en evoluerende e-maildreigingen, afgerond.