Overnamebod van Atos afgewezen door Gemalto

Gemalto wijst het overnamebod van Atos van 4,3 miljard euro af. Het bedrijf stelt op eigen kracht beter gepositioneerd te zijn voor toekomst groei en waardecreatie. Het bod is volgens Gemalto daarnaast te laag.

Het bod op Gemalto werd al op 28 november uitgebracht, maar pas deze week naar buiten gebracht. Atos stelt dat de producten van Gemalto op het gebied van identity and access management, dataencryptie en cryptomanagement de oplossingen van Atos op het gebied van kunstmatige intelligentie, Big Data, High Performance Computing en cloud orchestratie goed aanvullen. Door Gemalto in te lijven wil Atos haar positie op het gebied van cybersecurity, digitale technologieën en betalingen versterken.

'Geen basis voor constructieve betrokkenheid'

In een reactie op het bod stelt Gemalto dat het overnamebod van Atos niet de basis vormt voor constructieve betrokkenheid. Gemalto is van mening dat het overnamebod te veel onzekerheid biedt, zoals over goedkeuring door overheden. Daarnaast zou Atos het bedrijf significant onderwaardeert, waarbij Gemalto erop wijst dat het overnamebod 27,4% lager is dan de hoogste waarde van het aandeel Gemalto in de afgelopen twaalf maanden. Het bod is 3,5% hoger dan de gemiddelde koers van het afgelopen jaar. Gemalto stelt dat Atos aandeelhouders hiermee tekort doet.

Ook geeft Gemalto aan als een onafhankelijk bedrijf het best gepositioneerd te zijn voor toekomstige groei en het creëren van waarde voor zijn aandeelhouders. Het bedrijf wijst op zijn technologieplatform waarmee het bedrijf klanten in verschillende snelgroeiende sectoren kan ondersteunen met digitale beveiliging. Ook wijst Gemalto op zijn inzet op de overheids-, enterprise & cybersecurity- en machine-to-machine-markt.

Lees ook
Proofpoint's 2024 State of the Phish rapport: 69% van Nederlandse werknemers gokt met security van organisaties

Proofpoint's 2024 State of the Phish rapport: 69% van Nederlandse werknemers gokt met security van organisaties

Proofpoint, publiceert vandaag de tiende editie van het jaarlijkse State of the Phish-rapport. Hieruit blijkt dat meer dan twee derde (69%) van Nederlandse werknemers hun organisaties bewust in gevaar brengt. Dit leidt tot ransomware- of malware-infecties, datalekken of financieel verlies. Ondanks een lichte daling van succesvolle phishing-aanvall1

Dit zijn de verwachtingen in 2024 voor het continu veranderende dreigingslandschap

Dit zijn de verwachtingen in 2024 voor het continu veranderende dreigingslandschap

Niemand weet wat ‘The Next Big Thing’ in het dreigingslandschap wordt. Wat wel mogelijk is, is terugkijken naar 2023, opvallende gedragingen van actoren identificeren en een gefundeerde inschatting maken van wat 2024 mogelijk in petto heeft.

Proofpoint rondt overname Tessian af

Proofpoint rondt overname Tessian af

Proofpoint heeft de overname van Tessian, leider in het gebruik van geavanceerde AI voor het automatisch detecteren en beschermen tegen onopzettelijk dataverlies en evoluerende e-maildreigingen, afgerond.