Panasonic brengt business units Security en IVM onder in een nieuw bedrijf: i-PRO EMEA

Panasonic-logo

Panasonic Europe B.V. en Panasonic System Communications Company Europe (PSCEU) hebben vandaag aangekondigd dat ze de Europese business units Security en Industrial Medical Vision (IMV), beide onderdeel van PSCEU, onderbrengen in een nieuw, onafhankelijk bedrijf, i-PRO EMEA B.V. (i-PRO EMEA). Dat zal zijn activiteiten officieel starten op 1 oktober 2021 en deel uitmaken van het in Japan gevestigde Panasonic i-PRO Sensing Solutions Co., Ltd. (PIPS).
 

Geschiedenis en achtergrond

De business units Security en IMV, die behoren tot Panasonics Connected Solutions Company, ontwikkelen al zo’n 60 jaar beveiligingsoplossingen en medische apparatuur. In Europa zijn ze gevestigde en vooraanstaande spelers die, voortbouwend op hun innovaties en technologische leiderspositie, hun klanten steevast uitstekende beeldkwaliteit en betrouwbare producten bieden.
 
Omdat PSCEU zijn strategische focus verlegt, besloten Panasonic en PIPS beide activiteiten onder te brengen in een nieuw bedrijf, i-PRO EMEA. De bedoeling is de nieuwe B.V. uit te breiden en de erfenis van Panasonic van de afgelopen 60 jaar als basis te gebruiken.
 

Vooruitblik

“Panasonic wist samen met zijn partners het Europees marktaandeel van Security en IMV aanzienlijk te vergroten. Ik ben echt blij met de oprichting van Security en IMV, wat enkel mogelijk was dankzij ons sterke partnernetwerk. Naarmate PSCEU zijn strategische koers begon te wijzigen als onderdeel van een mondiale verandering, zijn we beginnen zoeken naar een partnerbedrijf dat Security en IMV met succes kon voortzetten en optimaal benutten, in overeenstemming met de vereisten van de hedendaagse markt en klanten. We denken dat PIPS de beste keuze is om deze twee business units verder uit te bouwen tot bloeiende activiteiten,” zei Hiroyuki Nishiuma, Managing Director van PSCEU.
 
“We zijn zeer blij met de nieuwe i-PRO-vestiging in Europa. i-PRO EMEA is een belangrijke stap naar de verdere groei van i-PRO op mondiaal niveau,” zei Masato Nakao, Voorzitter van de Raad van Bestuur & CEO van Panasonic i-PRO Sensing Solutions Co., Ltd. "Voor onze klanten ontwikkelen en leveren we producten die talloze innovaties bevatten. Onze drijfveer is onze bedrijfsmissie, die erin bestaat de menselijke zintuigen te versterken met technologie, om kritieke momenten vast te leggen zodat professionals in de frontlinie actie kunnen ondernemen. Om de filosofie te realiseren van ‘The Power of Truth’, vervat in ons bedrijfslogo, zullen we flexibel blijven in ons denken, doortastend in onze inspanningen en oprecht in onze initiatieven.”
 
i-PRO EMEA zal zijn hoofdkantoor in Amsterdam vestigen en van start gaan op 1 oktober 2021. De zakelijke contacten blijven tijdens de overgang van Panasonic naar i-PRO EMEA bestaan, waardoor de dagelijkse activiteiten zullen verdergaan zoals gewoonlijk. 
Meer over
Lees ook
Nalatigheid beveiligen softwareontwikkeling moet gevolgen krijgen

Nalatigheid beveiligen softwareontwikkeling moet gevolgen krijgen

Venafi, gespecialiseerd in het beschermen van machine-identiteiten, heeft de resultaten bekendgemaakt van een onderzoek onder ruim 1.000 IT-ers en ontwikkelaars, naar de uitdagingen bij het beveiligen van softwareontwikkeling

Wireshark: Netwerk Analyse en Security Training

Wireshark: Netwerk Analyse en Security Training

Als Wireshark University Partner organiseert SCOS Training te Amsterdam-Hoofddorp eerdaags een reeks nieuwe Wireshark Trainingen. Wireshark is onbetwist de populairste gratis netwerk analyse tool met meer dan 1 miljoen downloads per maand (www.wireshark.org).

Fortinet en HashiCorp maken integratie van FortiManager en Terraform bekend

Fortinet en HashiCorp maken integratie van FortiManager en Terraform bekend

Fortinet maakt de beschikbaarheid bekend van mogelijkheden voor de integratie van FortiManager van Fortinet met HashiCorp Terraform. Deze dragen bij aan vereenvoudigde en geautomatiseerde Day 0- en Day 1-processen voor hybride en multi-cloudomgevingen die gebruikmaken van de Fortinet Security Fabric.