Platform van DOSarrest maakt simuleren van DDoS-aanvallen mogelijk

hacker-2300772_960_720-pixabay-hypnoart

DOSarrest Internet Security lanceert het Cyber Attack Preparation Platform (CAPP). Met behulp van dit platform kunnen bedrijven DDoS-aanvallen op hun eigen infrastructuur simuleren, wat hen helpt hun verdediging tegen dergelijke aanvallen te testen en finetunen.

DOSarrest is een bedrijf dat is gespecialiseerd in het mitigeren van DDoS-aanvallen. Het bedrijf zet de kennis die het hierbij heeft opgedaan nu in voor zijn DDoS-simulatieplatform. Het bedrijf heeft verschillende soorten TCP- en HTTP-aanvallen ontwikkeld, die in veel gevallen zijn gebaseerd op aanvallen waarmee DOSarrest bij klanten te maken heeft gehad. Met het platform kunnen aanvallen met een capaciteit van ruim 100Gb/s en 70 miljoen pakketjes per seconde (MPPS) voor bepaalde TCP volumetrische aanvallen worden uitgevoerd.

40 soorten aanvallen uit vijf regio's

In totaal kunnen 40 verschillende soorten aanvallen worden uitgevoerd, vanuit vijf verschillende regio's wereldwijd. Gebruikers kunnen de intensiteit van een aanval per bot in het botnet bepalen, evenals de omvang van het botnet per regio. Ook kan worden aangegeven naar welke TCP- of HTTP-poort data moet worden verstuurd, welke omvang de verzonden pakketjes hebben en op welke specifieke URL de aanval gericht moet zijn. Het verkeer van en naar zowel de bron als het doelwit wordt in real-time weergegeven. Het platform is voorzien van een 'kill'-knop, waarmee de aanval in enkele seconden kan worden stopgezet.

"We gebruiken al jaren een gesimuleerd DDoS-aanvalssysteem. Onze klanten en andere partijen willen dit systeem echter zelf kunnen gebruiken en de resultaten met eigen ogen kunnen zien. Dit kan nu", aldus Mark Teolis, CEO van DOSarrest. Jag Bains, CTO van DOSarrest, voegt toe: "Het is interessant om te zien hoe verschillende systemen reageren op aanvallen. CAPP toont niet alleen het verkeer naar het slachtoffer, maar ook de reactie van het slachtoffer op dit verkeer." Bains wijst erop dat de hoeveelheid verkeer dat een slachtoffer van een DDoS-aanval terugstuurt vaak veel groter is dan de data die door een botnet naar het slachtoffer wordt gestuurd. DOSarrest meldt dat sommige aanvallen die in CAPP zijn verwerkt ervoor zorgen dat het slachtoffer twintig keer meer data verstuurd dan het slachtoffer tijdens de aanval ontvangt. Het slachtoffer voert hiermee in feite een DDoS aanval op zijn eigen Internet Service Provider uit.

Lees ook
Proofpoint's 2024 State of the Phish rapport: 69% van Nederlandse werknemers gokt met security van organisaties

Proofpoint's 2024 State of the Phish rapport: 69% van Nederlandse werknemers gokt met security van organisaties

Proofpoint, publiceert vandaag de tiende editie van het jaarlijkse State of the Phish-rapport. Hieruit blijkt dat meer dan twee derde (69%) van Nederlandse werknemers hun organisaties bewust in gevaar brengt. Dit leidt tot ransomware- of malware-infecties, datalekken of financieel verlies. Ondanks een lichte daling van succesvolle phishing-aanvall1

Dit zijn de verwachtingen in 2024 voor het continu veranderende dreigingslandschap

Dit zijn de verwachtingen in 2024 voor het continu veranderende dreigingslandschap

Niemand weet wat ‘The Next Big Thing’ in het dreigingslandschap wordt. Wat wel mogelijk is, is terugkijken naar 2023, opvallende gedragingen van actoren identificeren en een gefundeerde inschatting maken van wat 2024 mogelijk in petto heeft.

Cloudflare DDoS-rapport over vierde kwartaal 2023

Cloudflare DDoS-rapport over vierde kwartaal 2023

Cloudflare heeft een rapport uitgebracht over de wereldwijde DDoS-aanvallen in het vierde kwartaal van 2023. Opmerkelijke bevindingen zijn vooral de enorme toename van het aantal DDoS-aanvallen gericht op milieuorganisaties tijdens de COP28 en op Taiwan. Verder blijft het aantal DDoS-aanvallen gericht op retailers en logistieke dienstverleners ron1