Proofpoint breidt partnerschap met Okta uit

pixabay office

Proofpoint verbreedt zijn technologische partnerschap met Okta. De uitgebreide samenwerking moet organisaties helpen hun meest bedreigde werknemers beter te beschermen tegen geavanceerde cyberaanvallen. Door de integratie kunnen gezamenlijke klanten gebruikmaken van de Proofpoint-index van Targeted Attack Protection-aanvallen. De index stelt de mens centraal en rangschikt bedreigingen op basis van hun ernst. Dit helpt organisaties om hun Very Attacked People (VAP's) te identificeren en deze beter te beschermen met strengere toegangscontroles via de Okta Identity Cloud

“Ons Okta-partnerschap levert uitzonderlijke waarde voor onze klanten en kanaalpartners. We breiden het verder uit om organisaties te helpen de bescherming te verbeteren voor werknemers waarop de meest gevaarlijke en gerichte phishing-, malware- en oplichter-aanvallen gemunt zijn”, zegt Ryan Kalember, Executive Vice President Cybersecurity Strategy van Proofpoint. “Criminelen blijven specifieke mensen binnen organisaties aanvallen, waaronder veel mensen die van oudsher niet als waarschijnlijke slachtoffers worden beschouwd. Onze informatie hierover biedt essentieel inzicht in wie de VAP's van een organisatie zijn en hoe ze worden aangevallen. Wij hebben verschillende adaptieve controles in onze oplossingen ingebouwd en onze samenwerking met Okta breidt deze mogelijkheden uit naar identiteits- en toegangsbeheer. Dit biedt extra accountbescherming met een naadloze, cloud-to-cloud-integratie.” 

Klanten van Proofpoint en Okta kunnen nu Proofpoint Targeted Attacked Protection (TAP) integreren met de Okta Identity Cloud. Gebruikers die door Proofpoint als VAP's worden geïdentificeerd, worden automatisch in een risicogroep in Okta geplaatst. Hierdoor kunnen beheerders adaptieve beleidscontroles en hogere zekerheidsfactoren toepassen, voordat de VAP’s toegang tot bedrijfsmiddelen krijgen. 

“Wij hebben het doel om elke organisatie in staat te stellen elke technologie veilig te gebruiken. We willen ervoor zorgen dat de juiste gebruikers op het juiste moment toegang hebben tot de juiste middelen, voorkomen dat onbevoegde gebruikers toegang krijgen en meer zekerheid bieden in risicovolle scenario's”, aldus Chuck Fontana, Vice President van Okta Integration Network. “Door samen te werken met Proofpoint, kunnen we onze gezamenlijke klanten de mogelijkheid bieden om gebruikers met een hoog risico automatisch te detecteren. En strengere authenticatiecontroles en -beleidsregels toe te passen op deze gebruikers. Dit maakt het voor beheerders gemakkelijker en efficiënter om de grootste veiligheidsbedreiging van vandaag de dag, mensen en hun identiteit, te identificeren en er actie op te ondernemen. Zo kunnen ze de veiligheid van hun organisatie verbeteren." 

Met de huidige integratie kunnen gezamenlijke klanten adaptieve controles toepassen zoals:

  • Toewijzing of beperking van toegang tot gevoelige applicaties
  • Dynamisch toegangsbeleid tot applicaties dat is afgestemd op het gebruikersrisico, inclusief het beperken van de sessietijd en het vereisen van hogere zekerheidsfactoren voor multifactor authenticatie (MFA)
  • Aanpassing van de rol en rechten van een gebruiker voor ‘downstream’-toepassingen
  • Aanpassing van het wachtwoordbeleid wat betreft complexiteit, geschiedenis, afloop en hergebruik 

Deze nieuwste integratie met Okta borduurt voort op de bestaande integratie met Proofpoint Threat Response Auto-Pull (TRAP). Deze stelt security-teams in staat om reacties te coördineren die gebruikers beschermen nadat ze op phishing-links hebben geklikt.