Proofpoint: Cybercriminelen misbruiken Microsoft- en Google-platforms om miljoenen schadelijke berichten te hosten en te verzenden

proofpoint

Organisaties over de hele wereld hebben in recordaantallen gebruikgemaakt van tools in de cloud, en aanvallers zijn snel gevolgd. In de afgelopen maanden heeft Proofpoint een toename waargenomen van cybercriminelen die misbruik maken van de populaire infrastructuur van Microsoft en Google om bedreigingen te hosten en te verzenden via Office 365, Azure, OneDrive, SharePoint, G-Suite en Firebase-opslag.

Recent onderzoek van Proofpoint toont aan dat aanvallers zowel Microsoft- als Google-infrastructuur gebruiken om kwaadaardige berichten te verspreiden. Verder mensen als doelwit te nemen terwijl ze gebruikmaken van populaire cloud-samenwerkingstools - met name in de voortdurende omgevingen voor thuiswerken en werken op afstand.

Recent onderzoek van Proofpoint toont aan dat aanvallers zowel Microsoft- als Google-infrastructuur gebruiken om kwaadaardige berichten te verspreiden. Ze nemen ook mensen op de korrel die gebruikmaken van populaire cloud collaboration tools. Omdat ransomware vaker voorkomt en de toeleveringsketen en cloudaccounts aangevallen worden, moet geavanceerde, mensgerichte e-mailbeveiliging een topprioriteit blijven voor beveiligingsteams.

Lees ook
Proofpoint: APT TA450, MuddyWater gebruikt nieuwe tactieken en richt zich op Israëlische medewerkers

Proofpoint: APT TA450, MuddyWater gebruikt nieuwe tactieken en richt zich op Israëlische medewerkers

Onderzoekers van Proofpoint nemen sinds kort nieuwe activiteit waar van de aan Iran gelinkte dreigingsactor TA450. Deze dreigingsactor is ook bekend als MuddyWater, Mango Sandstorm en Static Kitten.

NetApp bestrijdt in realtime ransomware

NetApp bestrijdt in realtime ransomware

NetApp biedt nieuwe mogelijkheden waarmee klanten hun data beter kunnen beschermen en herstellen tegen bedreigingen door ransomware. NetApp is één van de eerste die kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML) direct in de primaire storage van bedrijven integreert en zo ransomware in real-time bestrijdt. De cyberresiliency-oplossingen v1

Ongebruikelijke aanvalsketen TA577 veroorzaakt NTLM-datadiefstal

Ongebruikelijke aanvalsketen TA577 veroorzaakt NTLM-datadiefstal

Proofpoint identificeerde vorige week een nieuwe aanvalsketen van TA577 die NT LAN Manager authenticatie-informatie steelt. Het cybersecurity bedrijf identificeerde minstens twee campagnes die dezelfde techniek gebruikten voor het stelen van NTLM hashes op 26 en 27 februari 2024.