Proofpoint: Cybercriminelen misbruiken Microsoft- en Google-platforms om miljoenen schadelijke berichten te hosten en te verzenden

proofpoint

Organisaties over de hele wereld hebben in recordaantallen gebruikgemaakt van tools in de cloud, en aanvallers zijn snel gevolgd. In de afgelopen maanden heeft Proofpoint een toename waargenomen van cybercriminelen die misbruik maken van de populaire infrastructuur van Microsoft en Google om bedreigingen te hosten en te verzenden via Office 365, Azure, OneDrive, SharePoint, G-Suite en Firebase-opslag.

Recent onderzoek van Proofpoint toont aan dat aanvallers zowel Microsoft- als Google-infrastructuur gebruiken om kwaadaardige berichten te verspreiden. Verder mensen als doelwit te nemen terwijl ze gebruikmaken van populaire cloud-samenwerkingstools - met name in de voortdurende omgevingen voor thuiswerken en werken op afstand.

Recent onderzoek van Proofpoint toont aan dat aanvallers zowel Microsoft- als Google-infrastructuur gebruiken om kwaadaardige berichten te verspreiden. Ze nemen ook mensen op de korrel die gebruikmaken van populaire cloud collaboration tools. Omdat ransomware vaker voorkomt en de toeleveringsketen en cloudaccounts aangevallen worden, moet geavanceerde, mensgerichte e-mailbeveiliging een topprioriteit blijven voor beveiligingsteams.

Lees ook
Barracuda: AI wordt steeds vaker ingezet bij ransomware-aanvallen

Barracuda: AI wordt steeds vaker ingezet bij ransomware-aanvallen

Uit de vijfde jaarlijkse Ransomware Threat Spotlight van Barracuda blijkt dat in drie belangrijke sectoren - gemeenten, onderwijs en de zorg - het aantal gerapporteerde aanvallen sinds vorig jaar is verdubbeld en meer dan verviervoudigd is sinds 2021.

WatchGuard’s Internet Security Report onthult nieuwe social-engineeringtrends

WatchGuard’s Internet Security Report onthult nieuwe social-engineeringtrends

Phishers maken in toenemende mate gebruik van browsergebaseerde social-engineeringstrategieën. Daarnaast groeit de malware dat banden heeft met natiestaten. Ook nemen de hoeveelheid zerodaymalware en de zogenaamde ‘living-off-the-land attacks’ toe. Dat concludeert WatchGuard Technologies in zijn meest recente Internet Security Report (ISR).

Pure Storage verbetert de continuïteit van data met een nieuwe SLA-garantie voor Evergreen//One

Pure Storage verbetert de continuïteit van data met een nieuwe SLA-garantie voor Evergreen//One

Pure Storage heeft tijdens Pure//Accelerate 2023 de eerste ransomware recovery Service Level Agreement (SLA) aangekondigd die een schone storageomgeving garandeert na een aanval.