Proofpoint integreert CASB-oplossing met Okta

proofpoint

Proofpoint, een toonaangevend cybersecurity- en compliance-bedrijf, gaat zijn CASB-oplossing integreren met Okta. Hierdoor kunnen klanten verdachte logins detecteren en verhelpen voor meer dan 7.000 cloud-applicaties die zijn gekoppeld aan de Okta Identity Cloud. Dankzij deze integratie ondersteunt Proofpoint CASB nu de detectie en aanpak van verdachte aanmeldingen in cloud-applicaties van drie populaire identity providers: Microsoft Active Directory, Okta en Google. Hiermee wordt dekking geboden voor het merendeel van de moderne bedrijfsapplicaties. In november 2021 erkende Gartner Okta als een leider in het Magic Quadrant for Access Management met de hoogste "Ability to Execute" van alle beoordeelde leveranciers. 

 
Mede door de pandemie neemt het aantal aanvallen op cloudaccounts sterk toe, waarbij de kosten voor bedrijven in de miljoenen lopen en inkomsten verloren gaan. Volgens onderzoek van het Ponemon verliezen bedrijven gemiddeld 6,2 miljoen dollar per jaar door gecompromitteerde cloudaccounts, of ongeveer 3,5% van hun totale inkomsten. Respondenten van het onderzoek meldden gemiddeld 64 gecompromitteerde cloudaccounts per jaar, waarbij in 30% van de gevallen gevoelige informatie werd blootgesteld. En het lijkt erger te worden, want 50 procent van de respondenten zegt dat de frequentie van aanvallen op cloudaccounts de afgelopen 12 maanden is toegenomen. 
 
"Proofpoint is er trots op de eerste CASB-oplossing te hebben die gebruikers beschermt tegen de overname van cloudaccounts in Microsoft-, Google-, en nu ook Okta-applicaties", zegt Tim Choi, vice president product marketing bij Proofpoint. "Omdat onze cloud security-oplossingen out of the box integreren, versnelt dit het cloud security-traject van onze klanten enorm. Hun teams zijn namelijk in staat om overnames van cloudaccounts automatisch te verhelpen in plaats van waardevolle middelen te verspillen aan handmatige reacties. Met Proofpoint en Okta kunnen organisaties de kans verkleinen dat hun gebruikers worden gecompromitteerd, en sneller reageren als er iets misgaat, zodat beveiligingsteams de volgende aanval voor kunnen blijven."
 
"Als toonaangevende, onafhankelijke en neutrale identiteitsoplossing is het Okta's visie om iedereen in staat te stellen veilig gebruik te maken van elke technologie", zegt Maureen Little, vice president, Technology Partnerships bij Okta. " De toevoeging van Proofpoint CASB aan het Okta Integration Network helpt meer organisaties die visie te verwezenlijken. Zo kunnen gezamenlijke klanten hun eindgebruikers nu beschermen tegen geraffineerde overnamepogingen van cloudaccounts wanneer ze inloggen op de meer dan 7.000 Okta-cloudapplicaties. We kijken uit naar de samenwerking met Proofpoint om meer organisaties te beschermen terwijl ze de beste technologie voor hun bedrijf implementeren."
 
Meer informatie over de CASB-oplossing van Proofpoint is hier te vinden: https://www.proofpoint.com/us/products/cloud-security/cloud-app-security-broker. 
 
Meer informatie over de samenwerking tussen Proofpoint en Okta is hier beschikbaar: https://www.proofpoint.com/us/partners/okta
Meer over
Lees ook
Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Tanium kondigt volledig autonoom werkend endpoint management-platform aan

Tanium kondigt volledig autonoom werkend endpoint management-platform aan

Tanium, marktleider voor Converged Endpoint Management (XEM), kondigde op de jaarlijkse Converge conferentie de roadmap aan voor een Autonomous Endpoint Management (AEM) platform.

Fortinet verlegt focus naar Secure Networking, Universal SASE en Security Operations

Fortinet verlegt focus naar Secure Networking, Universal SASE en Security Operations

Fortinet maakt bekend dat het zijn zakelijke focus heeft aangescherpt. Het gaat prioriteit toekennen aan snelgroeiende en gedifferentieerde markten. Vanaf vandaag worden de research & development (R&D)- en go-to-market (GTM)-strategie van Fortinet ingericht rond drie kernmarkten: Secure Networking, Universal SASE en Security Operations.