Qualcomm wordt lid van IoT Cybersecurity Alliance

network-782707_960_720_pixabay_jefferb

Chipfabrikant Qualcomm maakt bekend toe te treden tot de IoT Cybersecurity Alliance. Binnen deze alliantie bundelen bedrijven hun expertise om de beveiliging van Internet of Things (IoT) apparatuur te verbeteren.

De IoT Cybersecurity Alliance is opgericht in februari 2017 door AT&T, IBM, Nokia, Palo Alto Networks, Symantec en Trustonic. De bedrijven willen gezamenlijk onderzoek doen naar security uitdagingen rond IoT in verticale markten zoals de zorg, de automotive sector en de industrie. Daarnaast wil de alliantie bijdragen aan de ontwikkeling van beveiligingsstandaarden en -beleid rond het IoT. Tot slot richt de alliantie zich op het creëren van bewustzijn over de wijze waarop bedrijven en consumenten hun IoT-apparaten kunnen beveiligen.

1,5 miljoen IoT-apparaten met Qualcomm chips

Qualcomm geeft aan dat 1,5 miljoen IoT-apparaten gebruik maken van chips van het bedrijf. Het gaat hierbij ondermeer om wearables, audioapparatuur, verbonden camera’s, robots en drones, domotica en automatiseringsapparatuur, entertainmentsystemen en zowel commerciële als industriële IoT-apparatuur. Het bedrijf wil zijn expertise op het gebied van security oplossingen die in deze hardware verwerkt zit bijdragen aan de alliantie.

“Robuuste IoT security moet ingebouwd zijn in de hardware die edge apparaten aandrijven. Een solide IoT beveiligingsaanpak vereist een combinatie van hardware-gebaseerde security features, die nauw zijn geïntegreerd met de software, communicatieprotocollen, applicaties en de cloud”, zegt Seshu Madhavapeddy, vice president, product management, IoT bij Qualcomm Technologies. “We zijn verheugd samen te werken met andere leden van de IoT Cybersecurity Alliance om het IoT ecosysteem te ondersteunen en best practices te delen die helpen consumenten en bedrijven die IoT technologieën omarmen te beschermen.”

Lees ook
"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

In het recente onderzoek 'Het portret van de moderne informatiesecurityprofessional' deed Kaspersky onderzoek naar het wereldwijde tekort aan cybersecuritypersoneel. Zo onderzocht het de exacte redenen waarom bedrijven te weinig cybersecuritydeskundigen hebben.

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Het gebruik van malware dat detectiemethoden probeert te omzeilen (‘evasive malware’) is het laatste kwartaal van 2023 fors gestegen. Daarnaast hebben hackers het steeds vaker voorzien op Exchange-mailservers. Het aantal ransomwarebesmettingen blijft wel verder afnemen, waarschijnlijk door diverse internationale inspanningen.