Qualys breidt integratie met Microsoft Azure Defender uit naar on-premise en multicloud met Microsoft Azure Arc

qualys_onliner_scanner400300

Qualys, Inc. pionier en marktleider op het gebied van cloudgebaseerde beveiligings- en compliance-oplossingen, breidt zijn integratie van Qualys Vulnerability Management uit naar Microsoft Azure Arc., zodat klanten kwetsbaarhedenscans kunnen uitvoeren op servers buiten het Azure-platform, dus ook on-premise en op multicloud-servers (zoals AWS en GCP).
 
De in Azure Defender ingebouwde oplossing voor kwetsbaarhedenonderzoek van Qualys ondersteunt nu Azure Arc. Klanten kunnen met een klik op hun niet-Azure machines die zijn gekoppeld aan Azure Arc. een kwetsbaarhedenonderzoek doen. Ze kunnen de resultaten uit dit onderzoek ook in een enkele interface samenvoegen, voor zowel Azure- als niet-Azure-virtuele machines. De ingebouwde functie is zonder extra kosten beschikbaar voor alle klanten van Azure Defender voor servers.
 
Philippe Courtot, bestuursvoorzitter en CEO van Qualys: “Met Azure Arc. biedt Microsoft organisaties wederom flexibiliteit, keuzevrijheid en een gerust gevoel. De uitbreiding van onze samenwerking zorgt ervoor dat wij security bij Azure-klanten kunnen inbouwen, zodat zij eenvoudig hun hybride cloudomgeving met één klik kunnen beveiligen.”
 
Op Microsoft Ignite in september kondigde Microsoft de algemene beschikbaarheid van Azure Arc-servers aan en gaf het een openbare preview van de dataservices van Azure Arc.
 
Scott Woodgate, senior director Azure Product Marketing Management bij Microsoft Corp: “Niet eerder was het zo eenvoudig om virtuele machines on-premise en multicloud te beschermen met bijvoorbeeld het kwetsbaarhedenonderzoek van Qualys geïntegreerd met Azure Defender en Azure Arc.”
 
Aanvullende bronnen
Meer over
Lees ook
Orange Cyberdefense waarschuwt voor kritieke kwetsbaarheid in ReCrystallize Server

Orange Cyberdefense waarschuwt voor kritieke kwetsbaarheid in ReCrystallize Server

Orange Cyberdefense heeft kritieke kwetsbaarheden in ReCrystallize Server ontdekt. Deze kwetsbaarheden maken het voor onbevoegden mogelijk om op afstand en zonder authenticatie toegang tot getroffen systemen te krijgen.

Cloudflare en Booz Allen Hamilton leveren Rapid Incident Response voor bedrijven die worden aangevallen

Cloudflare en Booz Allen Hamilton leveren Rapid Incident Response voor bedrijven die worden aangevallen

Cloudflare heeft een samenwerking bekendgemaakt met Booz Allen Hamilton, om bedrijven die worden aangevallen te ondersteunen door snelle Under Attack as a Service (UAaaS) te bieden met 30-dagen Rapid Response DDoS Mitigation

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.