Qualys breidt integratie met Microsoft Azure Defender uit naar on-premise en multicloud met Microsoft Azure Arc

qualys_onliner_scanner400300

Qualys, Inc. pionier en marktleider op het gebied van cloudgebaseerde beveiligings- en compliance-oplossingen, breidt zijn integratie van Qualys Vulnerability Management uit naar Microsoft Azure Arc., zodat klanten kwetsbaarhedenscans kunnen uitvoeren op servers buiten het Azure-platform, dus ook on-premise en op multicloud-servers (zoals AWS en GCP).
 
De in Azure Defender ingebouwde oplossing voor kwetsbaarhedenonderzoek van Qualys ondersteunt nu Azure Arc. Klanten kunnen met een klik op hun niet-Azure machines die zijn gekoppeld aan Azure Arc. een kwetsbaarhedenonderzoek doen. Ze kunnen de resultaten uit dit onderzoek ook in een enkele interface samenvoegen, voor zowel Azure- als niet-Azure-virtuele machines. De ingebouwde functie is zonder extra kosten beschikbaar voor alle klanten van Azure Defender voor servers.
 
Philippe Courtot, bestuursvoorzitter en CEO van Qualys: “Met Azure Arc. biedt Microsoft organisaties wederom flexibiliteit, keuzevrijheid en een gerust gevoel. De uitbreiding van onze samenwerking zorgt ervoor dat wij security bij Azure-klanten kunnen inbouwen, zodat zij eenvoudig hun hybride cloudomgeving met één klik kunnen beveiligen.”
 
Op Microsoft Ignite in september kondigde Microsoft de algemene beschikbaarheid van Azure Arc-servers aan en gaf het een openbare preview van de dataservices van Azure Arc.
 
Scott Woodgate, senior director Azure Product Marketing Management bij Microsoft Corp: “Niet eerder was het zo eenvoudig om virtuele machines on-premise en multicloud te beschermen met bijvoorbeeld het kwetsbaarhedenonderzoek van Qualys geïntegreerd met Azure Defender en Azure Arc.”
 
Aanvullende bronnen
Meer over
Lees ook
Qualys lanceert TruRisk, FixIT en ProtectIT in AWS Marketplace

Qualys lanceert TruRisk, FixIT en ProtectIT in AWS Marketplace

Qualys maakt VMDR TruRisk, FixIT en ProtectIT beschikbaar in AWS Marketplace. Met deze pakketten voor het beheer van kwetsbaarheden, patches en EDR richt Qualys zich op het mkb-segment, aangezien een toenemend aantal cyberaanvallen gericht is tegen kleine bedrijven.

VNG selecteert Orange Cyberdefense voor MDR-dienstverlening

VNG selecteert Orange Cyberdefense voor MDR-dienstverlening

Orange Cyberdefense heeft de aanbesteding gewonnen van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) voor het leveren van Monitoring, Detectie & Respons (MDR)-dienstverlening. Met deze strategische samenwerking helpt Orange Cyberdefense de gemeenten hun digitale weerbaarheid te vergroten en cyberdreigingen effectief te detecteren en te bestrijden.

ForeNova Technologies biedt middenbedrijf haalbare beveiliging met flexibele cybersecuritybundel

ForeNova Technologies biedt middenbedrijf haalbare beveiliging met flexibele cybersecuritybundel

ForeNova Technologies B.V., leverancier van cybersecurity-oplossingen die bescherming biedt voor IT-netwerken en endpoints voor middelgrote organisaties, biedt met NovaMDR 360 een cybersecuritybundel aan die tegemoetkomt aan de uitdagingen waar deze organisaties mee te maken hebben.