Qualys breidt TruRisk Platform uit naar enterprise én mkb

022823 Qualys Expands TruRisk Platform_image

Qualys breidt het TruRisk Platform uit met nieuwe producten, VMDR TruRisk-pakketten en Enterprise TruRisk Management. Hierdoor kunnen nu zowel grootzakelijke als mkb-ondernemers de risico’s voor IT-beveiliging binnen hun infrastructuur terugdringen.

Oplossingen op maat voor het mkb

De nieuwe pakketten van Qualys combineren Vulnerability Management Detection and Response (VMDR), Patch Management en Multi-Vector EDR in oplossingen op maat voor mkb-bedrijven. Deze pakketten bieden ook de partners van Qualys meer kansen. Zij kunnen hun klanten meer producten bieden en het onboardingproces stroomlijnen.

De nieuwe pakketten voor alles-in-één cybersecurity in het mkb zijn:

  • VMDR TruRisk – Geeft nu ook kleinere organisaties toegang tot mogelijkheden op grootzakelijk niveau, zoals inzicht in IT-middelen, beheer van kwetsbaarheden, risicobeoordeling en herstelworkflows op basis van prioriteit.
  • VMDR TruRisk FixIT – Biedt alle voordelen van VMDR TruRisk plus Qualys Patch Management voor detectie en herstel op basis van risico's. Gebruikers kunnen kwetsbaarheden prioriteren en het toepassen van patches automatiseren op basis van de urgentie voor het bedrijf.
  • VMDR TruRisk ProtectIT – Vult VMDR TruRisk FixIt aan met bescherming tegen malware en bedreigingen op basis van multi-vector- en bedrijfscontext voor alle endpoints om malware en ransomware te blokkeren.

Chantal ’t Gilde, managing director Benelux & Nordics van Qualys: “Mkb-ondernemers willen hun beveiligingstoolsets consolideren. Daarom lanceren we deze pakketten die het voor klanten heel eenvoudig en voordelig maken om gebruik te maken van meerdere Qualys-oplossingen. Hiermee willen we het verzamelen van informatie over risico's verbeteren en mkb-organisaties helpen snel te reageren om zo het risico snel te verkleinen.”

Enterprise TruRisk Management

Naast TruRisk-oplossingen voor het mkb introduceert Qualys ook Enterprise TruRisk Management (ETM). Met ETM kunnen klanten informatie over beveiliging en kwetsbaarheden uit oplossingen van derden invoeren in de Qualys-omgeving. Gegevens uit meerdere bronnen vormen zodoende één krachtig beheerprogramma voor de aanpak van risico's in IT-beveiliging. De oplossing brengt beveiliging en ITOps samen in het doeltreffend terugdringen van risico’s.

“Het aantal ontdekte kwetsbaarheden neemt snel toe, evenals de snelheid waarmee zwakke plekken worden aangevallen”, zegt ‘t Gilde. “Dit maakt het voor beveiligings- en IT-teams extra lastig om op tijd te reageren. Er is een preventief platform nodig dat in één gecorreleerde weergave inzichtelijk maakt waar de risico’s waar data aan blootgesteld kunnen worden en Qualys Enterprise TruRisk Management voorziet in deze behoefte. Het verzamelt gegevens van andere kwetsbaarhedenscanners en -tools in het Qualys-platform en levert op basis hiervan datagestuurde prioritering van risico's, zodat slimmere beslissingen kunnen worden genomen en problemen sneller worden opgelost.”

Beschikbaarheid

De VMDR TruRisk-pakketten voor het midden- en kleinbedrijf zijn direct beschikbaar. Ga voor een gratis proefversie naar qualys.com/forms/vmdr-trurisk. Enterprise TruRisk Management is begin maart beschikbaar als preview. Aanmelden voor de preview kan op qualys.com/etm-preview.

 

Aanvullende informatie

 

Meer over
Lees ook
Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1

Cloudflare-rapport maakt inzichtelijk dat organisaties moeilijkheden ondervinden bij het identificeren en beheren van cyberrisico's van API's

Cloudflare-rapport maakt inzichtelijk dat organisaties moeilijkheden ondervinden bij het identificeren en beheren van cyberrisico's van API's

Cloudflare heeft het API Security & Management Report gepubliceerd. Dit rapport onthult dat API's meer dan ooit worden ingezet, waardoor bedrijven de deur wijd openzetten voor meer online bedreigingen dan we eerder hebben meegemaakt. Het rapport maakt inzichtelijk dat er een kloof bestaat tussen het gebruik van API’s door bedrijven en hun vermogen1