Qualys en Microsoft slaan handen ineen om klanten te helpen Azure te beveiligen

Qualys

Qualys gaat een partnerschap aan met Microsoft. Dankzij het partnerschap worden Qualys Vulnerability Management en Qualys Container Security geïntegreerd met Microsoft Azure. 

De integratie vergroot het aantal mogelijkheden voor kwetsbaarheidsdetectie in Azure Security Center voor klanten die gebruikmaken van virtual machines en containers. De functie is gratis beschikbaar voor alle Azure Security Center Standard Edition-klanten voor virtual machines en voor klanten die gebruikmaken van Azure Security Center’s Advanced Threat Protection for Azure Kubernetes Services. 

Ramesh Chinta, principal group program manager, Azure: “Om klanten te helpen met hun beveiliging bieden we graag verbeterde kwetsbaarheidsdetectie aan binnen Azure Security Center, mogelijk gemaakt door Qualys. Deze samenwerking helpt onze klanten hun security-posture te verbeteren door een groter aantal kwetsbaarheden op te sporen en aanbevelingen te doen om deze problemen op te lossen.” 

De oplossing maakt gebruik van geëmbedde Qualys Cloud Agents en Container Sensors. Bovendien is het een cloudservice, waardoor er geen extra software hoeft te worden beheerd of geüpdatet. 

Philippe Courtot, voorzitter en CEO van Qualys: “Door Qualys-mogelijkheden rechtstreeks in te bouwen in Azure vereenvoudigt Microsoft de implementatie van kwetsbaarheidsmanagement- en containersecurity-oplossingen. Het resultaat is ingebouwde security met realtime inzicht in beveiligde cloudworkload-provisioning en DevOps-orkestratie.