Qualys lanceert TruRisk, FixIT en ProtectIT in AWS Marketplace

Qualys-280210

Qualys maakt VMDR TruRisk, FixIT en ProtectIT beschikbaar in AWS Marketplace. Met deze pakketten voor het beheer van kwetsbaarheden, patches en EDR richt Qualys zich op het mkb-segment, aangezien een toenemend aantal cyberaanvallen gericht is tegen kleine bedrijven.

AWS Marketplace is een digitale catalogus met duizenden toepassingen van onafhankelijke softwareleveranciers waar gebruikers van Amazon Web Services (AWS) software kunnen vinden, testen, kopen en implementeren voor hun cloudomgeving. Met het aanbod van Qualys kunnen ondernemers in het mkb het meeste uit hun IT-beveiligingsbudget halen en de risico’s op aanvallen in hun infrastructuur verminderen.

Het pakket van Qualys voor AWS biedt mogelijkheden voor het beheer van kwetsbaarheden, het uitvoeren van patches en het implementeren van Endpoint Detection and Response (EDR). Klanten krijgen hiervoor via één engine toegang tot drie producten van Qualys:

VMDR TruRisk - Hevelt de kracht van het Qualys Cloud Platform en Vulnerability Management, Detection and Response (VMDR) over naar kleine en middelgrote bedrijven. Met VMDR TruRisk hebben mkb-organisaties nu, net als bedrijven in de grootzakelijke markt, inzicht in hun IT-middelen, beheer van kwetsbaarheden en risico’s en geprioriteerde taken voor herstel.

VMDR TruRisk FixIT - Met VMDR TruRisk FixIT kunnen klanten kwetsbaarheden detecteren en prioriteren en patching automatiseren.

VMDR TruRisk ProtectIT - Vult TruRisk FixIT aan met op machine learning gebaseerde anti-malware en bescherming tegen bedreigingen. Deze oplossing is verrijkt met contextuele informatie via Qualys Multi-Vector EDR.

"Veel mkb-bedrijven beschikken niet over het budget of het personeel dat nodig is om een het beheer van cyberrisico’s goed te ondersteunen," zegt Chantal ’t Gilde, managing director Benelux & Nordics van Qualys. "Het aanbod van Qualys TruRisk-pakketten voor het mkb in AWS, geeft kleine en middelgrote bedrijven toegang tot de beveiligingsexpertise waarmee zij de groeiende risico's van ransomware kunnen bestrijden en compliant kunnen blijven met wet- en regelgeving."

Qualys biedt klanten de keuze uit een jaarlijks of op verbruik gebaseerd prijsmodel. Ga voor meer informatie over deze pakketten naar:

 

Qualys VMDR FixIT in AWS Marketplace

Qualys VMDR ProtectIT in AWS Marketplace

 

Aanvullende bronnen

Meer informatie over Qualys VMDR TruRisk, FixIT en ProtectIT

Meer informatie over het Qualys Cloud Platform

Volg Qualys op LinkedIn en X (voorheen Twitter)

 

Meer over
Lees ook
Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

De introductie van Sora door OpenAI markeert een mijlpaal in videobewerking. De revolutionaire technologie is opwindend, maar roept tegelijkertijd vragen op over de gevolgen van de rol van AI bij het maken van digitale content en cybersecurity.

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1