Qualys neemt AI/machine learning platform van Blue Hexagon over

Qualys-280210

Qualys maakt vandaag de overname bekend van Blue Hexagon. Met de AI/machine learning (AI/ML)-oplossing van Blue Hexagon kan Qualys de petabytes aan data binnen zijn Cloud Platform omzetten in betekenisvolle inzichten voor CIO’s en CISO’s. Het Qualys Cloud Platform verzamelt gegevens uit meer dan 10 biljoen datapunten op apparaten, cloudomgevingen en in applicaties. Met deze overname brengt het bedrijf gedragspatronen binnen deze gegevens aan het licht. Dit helpt onder meer bij het voorspellen en voorkomen van actief misbruik van kwetsbaarheden en de identificatie van geavanceerde netwerkbedreigingen.

Dit geeft CIO’s en CISO’s een zelflerende tool die de risico’s voor alle IT-middelen beperkt. De Network Detection and Response-producten van Blue Hexagon zijn gebaseerd op deep learning en maken een betere beoordeling en detectie van beveiligingsrisico's mogelijk. Organisaties die actief zijn in de publieke cloud kunnen dit veilig doen omdat Blue Hexagon in realtime werkt. Zolang de oplossing gegevens van een cloudomgeving krijgt aangeleverd, kan het systeem de risico’s verminderen van zowel bekende als onbekende kwetsbaarheden.

Integratie met productreeks van Qualys

Tot slot zal Blue Hexagon zijn opwachting maken in Qualys Multi-Vector EDR en Qualys Context XDR. Met de integratie kunnen gebruikers gecodeerd en onversleuteld netwerkverkeer verzamelen en analyseren om vroege tekenen van malware aan het licht te brengen. Blue Hexagon is agentless: gebruikers hoeven geen sensoren in te zetten om met de technologie te werken.

Chantal ’t Gilde, managing director Benelux & Nordics van Qualys: "De toevoeging van de experts in AI/ML en IT-security van Blue Hexagon aan het team van Qualys helpt organisaties bij het identificeren en verminderen van risico’s voor de IT-omgeving. Met het platform van Blue Hexagon kunnen we krachtige contextbewuste inzichten bieden die de weerbaarheid van onze klanten verbetert." De overname werd op 4 oktober 2022 afgerond. Het team van Blue Hexagon gaat verder als onderdeel van Qualys.

Meer over
Lees ook
DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt de overname aan van Avian Digital Forensics, een Deens bedrijf gespecialiseerd in digitale recherche- en eDiscovery-technologieën. Met de overname van Avian versterkt DataExpert zijn aanwezigheid in de Scandinavische landen.

Proofpoint rondt overname Tessian af

Proofpoint rondt overname Tessian af

Proofpoint heeft de overname van Tessian, leider in het gebruik van geavanceerde AI voor het automatisch detecteren en beschermen tegen onopzettelijk dataverlies en evoluerende e-maildreigingen, afgerond.

Overname Tessian door Proofpoint

Overname Tessian door Proofpoint

Proofpoint Inc., een toonaangevend cybersecurity- en compliance-bedrijf, kondigt vandaag aan dat het een definitieve overeenkomst heeft gesloten voor de overname van Tessian, leider in het gebruik van geavanceerde AI voor het automatisch detecteren en beschermen tegen onopzettelijk dataverlies en evoluerende e-maildreigingen.