Samenwerking met Acronis helpt Matrix42 cyberbeveiliging uit te breiden

Matrix42

Matrix42 breidt zijn partnernetwerk verder uit. Sinds 1 februari 2021 heeftt de specialist in Workspace Management een technische samenwerking met cyberbeschermingsleverancier Acronis, die voornamelijk gespecialiseerd is op het gebied van cyberbeveiliging. De samenwerking is voordelig, met name voor de klanten van beide bedrijven.

Oliver Bendig, CEO van Matrix42: "Deze samenwerking ontsluit een enorm potentieel voor beide bedrijven, en wat nog belangrijker is, voor onze klanten. Zowel Matrix42 als Acronis zijn sterk gespecialiseerde bedrijven. Door onze expertise te combineren, kunnen we talloze innovatieve synergieën genereren. Dankzij de back-up- en hersteloplossingen van Acronis zijn die zeer winstgevend, met name op het gebied van cyberbeveiliging."

Combineren en aanvullen

IT-beveiliging wordt steeds belangrijker voor bedrijven: In 2018 werden de kosten wereldwijd als gevolg van cybercriminaliteit geschat op 600 miljard dollar, een cijfer dat in 2020 waarschijnlijk tot zo'n 3 biljoen dollar is gestegen. Met die getallen kunnen de voordelen van een krachtige beveiliging tegen cyberaanvallen moeilijk overschat worden. Acronis combineert gegevensbescherming en cyberbeveiliging in een oplossing.

Dat vormt een perfecte aanvulling voor het Matrix42-portfolio. De samenwerking met Matrix42 biedt klanten tal van voordelen. In de eerste plaats versnellen de Secure Unified Endpoint Management-oplossingen van Matrix42 het uitrollen van Acronis-producten met behulp van geautomatiseerde processen. Verder zijn extra apparaten makkelijk te integreren met behulp van Matrix42 Asset Management. En tot slot optimaliseren beide partners hun strategie om IT-resilience te versterken in organisaties die te kampen hebben met cyberaanvallen.

Automatisch ticket

Mocht er zich een incident voordoen, zoals een beveiligingslek veroorzaakt door ransomware, dan genereert de servicedesk automatisch een ticket. Daarna wordt het lek bij het betrokken apparaat automatisch gedicht, zonder dat het enige impact op de productiviteit van de gebruiker heeft. Dat zorgt niet alleen voor een verbeterde gebruikerservaring, maar ook voor betere beveiliging.

Jan-Jaap Jager, Board Adviser bij Acronis: "We zijn blij met Matrix42 als nieuwe partner. Dankzij deze samenwerking kunnen beide bedrijven hun producten en services naar een hoger niveau brengen."

Klanten kunnen informatie over Acronis-producten raadplegen op de Matrix42 Self Service Portal.

Lees ook
Iraanse cybercriminele groep TA456 richt zich met social media-persona “Marcella Flores” op militaire doelwitten

Iraanse cybercriminele groep TA456 richt zich met social media-persona “Marcella Flores” op militaire doelwitten

Onderzoekers van Proofpoint hebben een social engineering- en malware-campagne geïdentificeerd die jaren heeft geduurd en is opgezet door TA456, een cybercriminele groep die banden heeft met de Iraanse staat.

LANCOM breidt firewall-portfolio voor mkb-bedrijven uit met nieuw rackmount-model UF-360

LANCOM breidt firewall-portfolio voor mkb-bedrijven uit met nieuw rackmount-model UF-360

LANCOM Systems, de Duitse netwerkleverancier, breidt zijn aanbod van rackmount-firewalls voor het midden- en kleinbedrijf uit. De nieuwe LANCOM R&S Unified Firewall UF-360 is een krachtige alles-in-één-oplossing voor effectieve cybersecurity. De firewall combineert geavanceerde cybersecurity-technologieën, zoals Unified Threat Management (UTM), met...

Bitdefender introduceert nieuwe generatie Endpoint Detection & Response-oplossing met eXtended EDR (XEDR)

Bitdefender introduceert nieuwe generatie Endpoint Detection & Response-oplossing met eXtended EDR (XEDR)

Bitdefender, leverancier van cybersecurity-oplossingen, introduceert vandaag eXtended EDR (XEDR). Deze nieuwe generatie Endpoint Detection & Response-oplossing voegt gegevensanalyse en correlatie van beveiligingsgebeurtenissen toe op alle endpoints aan Bitdefender Endpoint Detection & Response (EDR)