Samsung looft beloningen uit voor opsporen beveiligingsproblemen

hacker4-gabor-kalman

Samsung start een beloningsprogramma voor ethische hackers. Het programma is gericht op mobiele apparaten van het bedrijf en bijbehorende software. Het bedrijf betaalt per lek maximaal 200.000 dollar uit.

Dit maakt Samsung bekend in een blogpost. Via het beloningsprogramma zegt Samsung te willen profiteren van de vaardigheden en expertise van security onderzoekers, wat het bedrijf beter in staat moet stellen een ‘veilige mobiele ervaring’ te leveren aan klanten. Het programma is sinds januari 2016 in een pilot beschikbaar en wordt nu op grote schaal uitgerold.

Het programma heeft betrekking op 38 verschillende mobiele apparaten van het bedrijf. Daarnaast looft Samsung beloningen uit voor kwetsbaarheden die worden aangetroffen in Samsung Mobile Services, waaronder Bixby, Samsung Account, Samsung Pay en Samsung Pass. De beloning die beveiligingsonderzoekers tegemoet kunnen zien is afhankelijk van zowel de ernst van het aangetroffen lek als hun vermogen om deze via een proof of concept aan te tonen. De voorwaarden voor het beloningsprogramma zijn hier te vinden.

Lees ook
CISO’s dragen bij aan de algehele strategie voor risicobeheer

CISO’s dragen bij aan de algehele strategie voor risicobeheer

CISO’s dragen bij aan de algehele strategie voor risicobeheer Bedrijven rekenen erop dat betrouwbare en veilige IT hun processen ondersteunt. Hoewel IT lang werd gezien als een operationele kostenpost is het inmiddels onlosmakelijk verbonden met de manier waarop bedrijven werken.

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

Hackers hebben hun pijlen steeds vaker gericht op Remote Access Software. Daarnaast zijn er nieuwe technieken in omloop voor het stelen van wachtwoorden en informatie. Ook maken cybercriminelen de overstap van het gebruik van scripts naar het toepassen van andere ‘living-off-the-land’-technieken om een aanval op eindpoints te starten. Dat conclude1

Onderzoek Orange Cyberdefense: aantal slachtoffers cyberafpersing neemt toe

Onderzoek Orange Cyberdefense: aantal slachtoffers cyberafpersing neemt toe

Het aantal slachtoffers van cyberafpersing is afgelopen jaar wereldwijd met 46 procent gestegen ten opzichte van 2022. Dat is een van de opvallende conclusies uit het rapport ‘Security Navigator 2024’ van cybersecurityspecialist Orange Cyberdefense. Volgens het rapport zijn grote ondernemingen het meest getroffen door deze vorm van cybercriminalit1