SIDN Fonds stelt geld beschikbaar voor ontwikkeling DDOS Alerting System

Het aantal grootschalige Distributed Denial of Service (DDoS) aanvallen neemt toe. De Nederlandse Stichting HoneyNED werkt daarom aan het DDOS Alerting System, een systeem dat DDoS-aanvallen detecteert en Internet Service Providers (ISP’s), hosters en andere organisaties hierover inlicht. Het project krijgt financiering vanuit het eveneens Nederlandse SIDN Fonds.

Het DDOS Alerting System zet honeypots in om DDoS-reflectieaanvallen te detecteren. Indien een dergelijke aanval wordt gedetecteerd waarschuwt het systeem ISP’s, hosters en andere organisaties over deze lopende aanval. Dit doet het DDOS Alerting System via alerts, waarvoor bedrijven zich via de website van het project gratis kunnen aanmelden.

Naast het vroegtijdig detecteren van en alarmeren over DDoS-reflectieaanvallen levert het project ook een overzicht op van dergelijke aanvallen. In dit overzicht kan exact worden nagegaan welke DDoS-reflectieaanvallen in een bepaald tijdsbestek hebben plaatsgevonden.

Meer over
Lees ook
Cloudflare DDoS-rapport over eerste kwartaal 2024

Cloudflare DDoS-rapport over eerste kwartaal 2024

Cloudflare heeft een rapport uitgebracht over de wereldwijde DDoS-aanvallen in het eerste kwartaal van 2024. De belangrijkste constateringen zijn: 2024 begon met een DDoS-offensief. De verdedigingssystemen van Cloudflare hebben tijdens het eerste kwartaal automatisch 4,5 miljoen DDoS-aanvallen afgeweerd, wat neerkomt op een stijging van 50% op1

Cloudflare DDoS-rapport over vierde kwartaal 2023

Cloudflare DDoS-rapport over vierde kwartaal 2023

Cloudflare heeft een rapport uitgebracht over de wereldwijde DDoS-aanvallen in het vierde kwartaal van 2023. Opmerkelijke bevindingen zijn vooral de enorme toename van het aantal DDoS-aanvallen gericht op milieuorganisaties tijdens de COP28 en op Taiwan. Verder blijft het aantal DDoS-aanvallen gericht op retailers en logistieke dienstverleners ron1

Cloudflare DDoS-rapport over derde kwartaal 2023

Cloudflare DDoS-rapport over derde kwartaal 2023

Cloudflare heeft een rapport uitgebracht over de wereldwijde DDoS-aanvallen in het derde kwartaal van 2023. Opmerkelijke bevindingen zijn onder andere het succesvol mitigeren van duizenden aanvallen als gevolg van de HTTP/2-kwetsbaarheid, een enorme toename van HTTP DDoS-verkeer en aanvallen gericht op de gaming- en gokindustrie.