SIDN Fonds stelt geld beschikbaar voor ontwikkeling DDOS Alerting System

Het aantal grootschalige Distributed Denial of Service (DDoS) aanvallen neemt toe. De Nederlandse Stichting HoneyNED werkt daarom aan het DDOS Alerting System, een systeem dat DDoS-aanvallen detecteert en Internet Service Providers (ISP’s), hosters en andere organisaties hierover inlicht. Het project krijgt financiering vanuit het eveneens Nederlandse SIDN Fonds.

Het DDOS Alerting System zet honeypots in om DDoS-reflectieaanvallen te detecteren. Indien een dergelijke aanval wordt gedetecteerd waarschuwt het systeem ISP’s, hosters en andere organisaties over deze lopende aanval. Dit doet het DDOS Alerting System via alerts, waarvoor bedrijven zich via de website van het project gratis kunnen aanmelden.

Naast het vroegtijdig detecteren van en alarmeren over DDoS-reflectieaanvallen levert het project ook een overzicht op van dergelijke aanvallen. In dit overzicht kan exact worden nagegaan welke DDoS-reflectieaanvallen in een bepaald tijdsbestek hebben plaatsgevonden.

Meer over
Lees ook
Cloudflare helpt kwetsbaarheid te ontdekken die leidde tot grootste DDoS-aanval

Cloudflare helpt kwetsbaarheid te ontdekken die leidde tot grootste DDoS-aanval

Cloudflare heeft bekendgemaakt dat het heeft meegeholpen bij de onthulling van een nieuwe zero-day kwetsbaarheid, genaamd 'HTTP/2 Rapid Reset'. Deze wereldwijde kwetsbaarheid geeft kwaadwillenden de mogelijkheid om aanvallen te genereren die groter zijn dan alles wat er in het verleden op het internet is gebeurd.

Cloudflare DDoS-rapport over tweede kwartaal 2023

Cloudflare DDoS-rapport over tweede kwartaal 2023

Cloudflare heeft een nieuw rapport uitgebracht over de wereldwijde DDoS-aanvallen in het tweede kwartaal van 2023. Opvallende bevindingen zijn onder andere de inzichten in pro-Russische hacktivistische groepen REvil, Killnet en Anonymous Sudan, de aanval op een Amerikaanse internetprovider en een toename van geavanceerde gerichte aanvallen.

Juniper en Corero optimaliseren gezamenlijk ontwikkelde oplossing voor bescherming tegen DDoS-aanvallen

Juniper en Corero optimaliseren gezamenlijk ontwikkelde oplossing voor bescherming tegen DDoS-aanvallen

De omvang, regelmaat en geavanceerdheid van DDoS-aanvallen blijven groeien. Hierdoor zijn traditionele blackholing, out-of band scrubbing centers en handmatige tussenkomst niet langer toereikend. Om deze kloof te dichten hebben Juniper Networks en Corero Network Security hun krachten gebundeld voor de ontwikkeling van een revolutionaire geïntegree1