Signicat en Cryptshare kondigen samenwerking aan

cryptshare

Identityspecialist Signicat gaat een strategische samenwerking aan met Cryptshareexpert op het gebied van versleutelde communicatie. Onderdeel van de samenwerking is het ontwikkelen van een gezamenlijke oplossing. Deze oplossing combineert Signicat’s technologie voor online identificatie met de e-mailversleuteling en veilige bestandsuitwisseling van Cryptshare.

Criminelen misbruiken op grote schaal vertrouwde communicatiemiddelen zoals e-mail om bedrijven op te lichten. Deze situatie is verder verergerd door de coronapandemie en het advies om thuis te werken. Daardoor zijn organisaties nog afhankelijker van digitale communicatie. Het is daarom belangrijker dan ooit dat bedrijven veilig online informatie kunnen uitwisselen. Hiervoor moeten zij zekerheid hebben over de identiteit van medewerkers, klanten, leveranciers en ketenpartners.
 

Versleuteling en identificatie

 
Met de samenwerking willen Signicat en Cryptshare hier verandering in brengen. Inmiddels zijn de bedrijven gestart met de ontwikkeling van een gezamenlijke oplossing. Daarin worden verschillende facetten meegenomen. Denk hierbij aan veiligheid, vertrouwelijkheid en traceerbaarheid, maar ook compliance met wet- en regelgeving zoals de Europese verordening eIDAS. Optimaal gebruiksgemak voor de eindgebruiker is eveneens een belangrijk uitgangspunt. Signicat en Cryptshare zien diverse toepassingen, zowel in de B2C- als de B2B-markt.
 
“Het vaststellen van digitale identiteiten is een cruciaal onderdeel van veilige digitale communicatie”, zegt Thijs Vink, General Manager van Signicat Benelux en Duitsland. “Deze samenwerking met Cryptshare, een autoriteit op het gebied van veilige gegevensuitwisseling, is dan ook een logische stap voor Signicat. Onze technologieën zijn complementair en onze klanten staan uiteindelijk voor dezelfde uitdagingen rondom informatiebeveiliging. We kijken ernaar uit om samen met Cryptshare nieuw marktpotentieel te benutten.”
 
De beveiliging van e-mail is door deze samenwerking niet langer afhankelijk van waarvandaan de e-mail beveiligd wordt verstuurd. Met de koppeling van Signicat en Cryptshare is het mogelijk om de authenticatie te baseren op een elektronische identiteit (eID) zoals DigiD, iDIN of eHerkenning in Nederland en andere eID’s in het buitenland. Hiermee wordt de eenvoud van zowel het versturen als het ontvangen van een beveiligde e-mail sterk verbeterd”, aldus Lucien Barink, General Manager Benelux van Cryptshare.
 
De gezamenlijke oplossing van Signicat en Cryptshare is naar verwachting in het derde kwartaal van 2021 beschikbaar.
Lees ook
Mirco Kloss van TXOne Networks Europe: ‘Binnen OT is continuïteit echt alles’

Mirco Kloss van TXOne Networks Europe: ‘Binnen OT is continuïteit echt alles’

De scheidslijn tussen informatietechnologie (IT) en operationele technologie (OT) is aan het vervagen. Om goed te functioneren zijn OT-apparaten steeds afhankelijker van data en IoT-functies. Dat zorgt echter ook voor een verhoogd risico en nieuwe securityuitdagingen. Securityleverancier TXOne specialiseert zich op het snijvlak waar IT en OT overl1

Marc Punte van Ster over MOVEit Automation: ‘Data moet immutable zijn’

Marc Punte van Ster over MOVEit Automation: ‘Data moet immutable zijn’

De Stichting Etherreclame, beter bekend als Ster Reclame, zorgt voor de verkoop van reclameruimte op radio, tv en online van de Nederlandse publieke omroep. Data speelt bij alle processen een cruciale rol en moet dus altijd beschikbaar zijn, en niet te onderscheppen of manipuleren zijn. Systeem- en netwerkarchitect Marc Punte van de Ster, legt uit1

Fortinet lanceert nieuwe OT-beveiligingstoepassingen

Fortinet lanceert nieuwe OT-beveiligingstoepassingen

Fortinet introduceert nieuwe geïntegreerde oplossingen en diensten voor de beveiliging van operationele technologie (OT). De nieuwe FortiSwitch 424F, FortiExtender Vehicle 211F en verbeterde FortiGuard OT Security Service zijn speciaal ontwikkeld voor het verbinden en beschermen van OT-omgevingen. Met deze nieuwe mogelijkheden onderscheidt Fortine1