Signicat neemt het Spaanse Electronic IDentification over

Signicat-2021-400275

Identityspecialist Signicat kondigt de overname aan van Electronic IDentification (eID), een pionier en wereldwijd marktleider op het gebied van asynchrone video-identificatiediensten. Dit is de tweede grote overname van Signicat dit jaar, na de aankoop van Encap Security in juni.

eID heeft onder meer een baanbrekende oplossing voor asynchrone video-identificatie met behulp van streaming video op de markt gebracht. Deze oplossing biedt in combinatie met hun Qualified Electronic Signatures (QES)-service een krachtig en volledig digitaal identificatieproces. eID heeft hiermee als Spaanse marktleider een sterke staat van dienst opgebouwd sinds de oprichting in 2013, met meer dan 250 klanten in 30 landen.

Samen bieden Signicat en eID een zeer compleet portfolio aan digitale identiteitsoplossingen voor authenticatie, identificatie en het plaatsen van digitale handtekeningen. Met het door eID ontwikkelde ‘Strong Digital Identity’ (SDI)-concept wordt het hoogste niveau van veiligheid en compliance op de Europese markt gewaarborgd. Dit garandeert een volledig digitale onboarding die in overeenstemming is met de strengste wetgeving in de EU, wat een doorbraak is voor gereguleerde sectoren zoals finance en overheid.

Kroon op samenwerking

Signicat en eID zijn geen onbekenden van elkaar. De twee bedrijven werkten de afgelopen vier jaar al samen. De producten van eID zijn bovendien beschikbaar via het platform van Signicat. Met de overname versterkt Signicat zijn Europese aanwezigheid en zet het een verdere stap richting wereldwijd marktleiderschap in oplossingen voor digitale identiteiten en elektronische handtekeningen.

“Wij zijn ervan overtuigd dat het unieke aanbod van eID een krachtige aanvulling is op ons portfolio”, zegt Asger Hattel, CEO van Signicat. “eID beschikt over een sterke positie op de Europese markt en een competentie waarmee wij onze groeiambities waar kunnen maken. Samen lossen we de uitdagingen op waar onze klanten voor staan op het gebied van digitale identiteiten.”

 “We kijken ernaar uit om onze samenwerking voort te zetten en deel uit te maken van de Signicat-familie”, zegt Iván Nabalón, CEO van eID. “Door onze krachten te bundelen, versnellen we de expansie waar eID al acht jaar lang aan werkt.”

Volledige integratie

Na de overname blijft eID bestaan als een onafhankelijke organisatie met een eigen merk, met als doel volledige integratie binnen twee jaar. De overname is onderworpen aan de normale vereisten, waaronder goedkeuring door de Spaanse mededingingsautoriteiten. Het overnamebedrag wordt niet openbaar gemaakt

Lees ook
Nalatigheid beveiligen softwareontwikkeling moet gevolgen krijgen

Nalatigheid beveiligen softwareontwikkeling moet gevolgen krijgen

Venafi, gespecialiseerd in het beschermen van machine-identiteiten, heeft de resultaten bekendgemaakt van een onderzoek onder ruim 1.000 IT-ers en ontwikkelaars, naar de uitdagingen bij het beveiligen van softwareontwikkeling

Wireshark: Netwerk Analyse en Security Training

Wireshark: Netwerk Analyse en Security Training

Als Wireshark University Partner organiseert SCOS Training te Amsterdam-Hoofddorp eerdaags een reeks nieuwe Wireshark Trainingen. Wireshark is onbetwist de populairste gratis netwerk analyse tool met meer dan 1 miljoen downloads per maand (www.wireshark.org).

Fortinet en HashiCorp maken integratie van FortiManager en Terraform bekend

Fortinet en HashiCorp maken integratie van FortiManager en Terraform bekend

Fortinet maakt de beschikbaarheid bekend van mogelijkheden voor de integratie van FortiManager van Fortinet met HashiCorp Terraform. Deze dragen bij aan vereenvoudigde en geautomatiseerde Day 0- en Day 1-processen voor hybride en multi-cloudomgevingen die gebruikmaken van de Fortinet Security Fabric.