Single Login voor Jamf Setup en Jamf Reset vereenvoudigt beheer van gedeelde iPhones en iPads

jamf-og-400300

Jamf, specialist op het gebied van Apple Enterprise Management, heeft een preview vrijgegeven van een nieuwe Single Login-workflow voor Jamf Setup en Jamf Reset. Hiermee kunnen devices die door meerdere gebruikers worden gedeeld, makkelijker uitgerold en beveiligd worden. Daarbij worden de identiteitsgegevens van een medewerker in de cloud gebruikt om een ​​iOS- of iPadOS-device snel in te richten voor hun specifieke behoeften. Gaat het device naar een volgende gebruiker, dan kan alles eenvoudig weer worden gewist en teruggezet naar de standaardinstellingen. Dit gebeurt allemaal via een Single Sign-On (SSO) workflow en geheel op afstand, zonder dat de IT-afdeling het device in handen hoeft te hebben.

“Jamf ziet in het bedrijfsleven twee soorten iPhone- en iPad-implementaties: devices voor algemene, persoonlijke productiviteit en devices voor specifieke taken en workflows. Devices voor productiviteit worden toegewezen aan één gebruiker. Devices voor specifieke taken en workflows worden ingezet voor één specifieke activiteit en worden daarbij vaak gedeeld door meerdere gebruikers. Denk bijvoorbeeld aan zorgprofessionals, stewardessen of verkoopteams”, zegt Wouter Goed, Regional Sales Manager Benelux bij Jamf. “Jamf ondersteunt beide soorten toepassingen. Maar met Jamf Setup en Jamf Reset bieden we klanten meer mogelijkheden voor dit soort specifieke use-cases. Single Login is een krachtige oplossing voor organisaties die gedeelde devices willen inzetten.”

Jamf Setup en Jamf Reset zijn drie jaar geleden gelanceerd om het mogelijk te maken om met één device meerdere specifieke use-cases te ondersteunen. Dit was een innovatieve functie voor IT-beheerders en gebruikers in alle industriesectoren. Veel medewerkers die gedeelde iOS-devices gebruiken, moeten daarbij echter voor hun dagelijkse taken herhaaldelijk inloggen op meerdere applicaties. Bovendien is er voor eindgebruikers geen gestroomlijnde manier om aan het einde van hun dienst snel alle inloggegevens en instellingen op het gedeelde device te verwijderen, om deze klaar te maken voor een volgende gebruiker.

Jamf Setup en Jamf Reset met Single Login bieden onder andere:

  • Een betere ervaring voor eindgebruikers - Jamf Setup en Jamf Reset met Single Login bieden medewerkers een eenvoudige manier om een gedeeld device in gebruik te nemen of deze door te geven aan een volgende gebruiker - zonder complexe technologie of IT-ondersteuning. Hiermee kan het device voor de duur van het gebruik volledig ingericht worden voor een persoon. Alleen geautoriseerde gebruikers krijgen toegang tot het device, zodat het geldende veiligheidsbeleid wordt nageleefd.
  • Single Sign-On toegang tot meerdere apps - Gebruikers krijgen met één login toegang tot meerdere apps op een gedeeld iOS-device dat eigendom is van het bedrijf. Ze hoeven niet langer meerdere keren een wachtwoord in te voeren. Dit biedt een betere gebruikerservaring en snelle toegang tot productiviteitstools.
  • Verbeterde beveiliging en beheer - Jamf Setup en Jamf Reset met Single Login stroomlijnen ook de beveiliging en het beheer van bedrijfsdevices. Dankzij deze workflow kan makkelijk worden beheerd welk device aan wie is toegewezen, voor beveiliging en inventarisbeheer. Het is makkelijk na te gaan welke device is toegewezen aan welke gebruiker, vanuit de beheerconsole of via geautomatiseerde rapportage.
  • Makkelijk doorgeven van devices - Met Jamf Reset kan een gebruiker, zodra hij klaar is met het device, snel alle gegevens en instellingen van het device verwijderen. Het device is binnen enkele seconden klaar voor een volgende gebruiker.

Voor Jamf Setup en Jamf Reset is Jamf Pro vereist. Beide apps zijn per direct beschikbaar in de App Store. Deze workflow is ook afhankelijk van preview-technologie van Microsoft, meer informatie is hier te vinden: https://azure.microsoft.com/en-us/support/legal/preview-supplemental-terms.

Lees ook
Proofpoint gaat dataverlies via email tegen met kracht van AI op basis van gedrag

Proofpoint gaat dataverlies via email tegen met kracht van AI op basis van gedrag

Proofpoint Inc., kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Adaptive E-mail Data Loss Prevention (DLP), voor het automatisch detecteren en voorkomen van onbedoeld en opzettelijk dataverlies via email – voordat het een kostbare fout wordt voor organisaties.

Proofpoint's 2024 Data Loss Landscape Report: onzorgvuldige werknemers zijn de grootste oorzaak van dataverlies bij bedrijven

Proofpoint's 2024 Data Loss Landscape Report: onzorgvuldige werknemers zijn de grootste oorzaak van dataverlies bij bedrijven

Proofpoint, Inc. publiceert vandaag het eerste Data Loss Landscape-rapport. Hierin staan resultaten naar aanleiding van onderzoek over hoe huidige Data Loss Prevention (DLP)-aanpakken en dreigingen van binnenuit zich verhouden tot huidige macro-uitdagingen zoals de proliferatie van data, geavanceerde dreigingsactoren en generatieve kunstmatige int1

DeepInspect en NetWitness beginnen een joint venture

DeepInspect en NetWitness beginnen een joint venture

DeepInspect en NetWitness, wereldleiders op het gebied van cybersecurity, zijn verheugd een strategische technologische samenwerking aan te kondigen waarbij de integratie van OT- en IT-netwerken radicaal zullen veranderen. Deze innovatieve samenwerking heeft tot doel een baanbrekende oplossing te leveren die alles wat momenteel op de markt beschik1