Thales neemt OneWelcome over

Thales_Group_logo-696x392-2022
 
 
Thales maakt bekend dat het een overeenkomst heeft getekend voor de overname van OneWelcome, een Europese leider in de snel groeiende markt voor customer identity & access management (CIAM). Hierbij gaat een overnamebedrag van €100 miljoen gemoeid.
 
De krachtige mogelijkheden van OneWelcome voor het beheer van de levenscyclus van digitale identiteit zal een aanvulling vormen op de bestaande identiteitsdiensten van Thales. Onder meer voor de veilige verstrekking en het beheer van aanmeldingsgegevens en Know Your Customer-processen. Daarmee ontstaat het meest uitgebreide identiteitsplatform op de markt.
 
Het in Nederland gevestigde OneWelcome is een aanbieder van cloudgebaseerde customer identity & access management (CIAM)-oplossingen voor organisaties in sterk gereguleerde sectoren. Hiermee kunnen zij hun klanten en zakelijke partners op veilige wijze een verbinding laten maken met hun online diensten. OneWelcome biedt momenteel bescherming voor tientallen miljoenen Europese identiteiten voor prominente organisaties als PostNL, het RIVM en de Europese Centrale Bank.
 
Thales wil de regionale expertise van OneWelcome benutten om tegemoet te komen aan de wereldwijde behoefte aan geoptimaliseerde processen voor identiteitsbeheer en gegevensbescherming. Deze zijn van cruciaal belang voor organisaties in gereguleerde markten die moeten voldoen aan de eisen van de wet- en regelgeving, zoals de GDPR. Een van de expertisegebieden van OneWelcome omvat technologie die gebruikers meer grip biedt op hun informatie en data binnen alle platforms en applicaties die zij gebruiken. Hiertoe beheert het hun wachtwoorden en toestemmingsvoorkeuren.
 
Deze overname stelt Thales in staat om een uitgebreid identiteitsplatform aan te bieden waarmee organisaties van elke omvang interne en externe identiteiten kunnen beheren. Op die manier kunnen zij snel nieuwe online bedrijfsactiviteiten ontplooien, de operationele efficiëntie en klantenervaring verbeteren en voldoen aan de eisen van de wet- en regelgeving of die zelfs overtreffen.
 
OneWelcome beschikt over ruim 100 werknemers en klanten in Europa en is bezig met een snelle opmars. Het groeit jaarlijks met ruim 30 procent. OneWelcome zal deel gaan uitmaken van de wereldwijde business unit Digital Identity & Security van Thales. Gartner voorspelt dat maar liefst 72 procent van alle organisaties in 2023² een CIAM-initiatief ten uitvoer zal leggen. In 2020 lag dat percentage nog op 40 procent.
 
Danny de Vreeze, de CEO van OneWelcome: “Customer identity & access management, oftewel CIAM, is een oplossing die geknipt is voor elke organisatie met een digitale aanwezigheid die voor de opgave staat om externe identiteiten te beheren en intuïtieve toegang tot haar online diensten te waarborgen. Onze uiterst geavanceerde dienst wordt door Europese organisaties gebruikt om miljoenen gebruikers te verbinden en beschermen. Het doet ons uiterst gemotiveerde team een genoegen om ons productleiderschap uit te breiden naar nieuwe markten door een beroep te doen op de wereldwijde reikwijdte van Thales.”
 
Philippe Vallée, executive vice president Digital Identity & Security bij Thales: “De overname van OneWelcome sluit perfect aan op onze strategie voor expansie binnen de markt voor cybersecurity. De talenten en expertise van OneWelcome op het gebied van customer identity & access management vertegenwoordigen een krachtige aanvulling op ons aanbod van oplossingen voor authenticatie, privacy en gegevensbescherming. Dit sluit aan op ons streven om gebruikers een betrouwbare en uiterst soepele digitale ervaring te bieden. Momenteel is er sprake van een snelle groei van de datavolumes, een toename van het aantal migraties naar de cloud en nieuwe eisen van de wet- en regelgeving. Daarom is het van essentieel belang om organisaties in de publieke en private sector te voorzien van veilige, aanpasbare en gebruiksvriendelijke oplossingen waarmee zij de toegang tot hun gevoelige data kunnen classificeren, beschermen en beheren, waar die zich ook maar bevindt.”
 
In 2022 wil Thales wereldwijd 11.000 mensen aannemen, met inbegrip van 1.000 cybersecurity-professionals.
 
De overname is onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthoudende instanties en andere gebruikelijke voorwaarden voor overnames en zal naar verwachting in de tweede helft van 2022 worden voltooid.
 
¹)Thales maakte recentelijk bekend dat het een andere speler op het gebied van cybersecurity had overgenomen
²) Gartner – Technology Insight for CIAM, mei 2020 IAM
Meer over
Lees ook
DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt de overname aan van Avian Digital Forensics, een Deens bedrijf gespecialiseerd in digitale recherche- en eDiscovery-technologieën. Met de overname van Avian versterkt DataExpert zijn aanwezigheid in de Scandinavische landen.

Proofpoint rondt overname Tessian af

Proofpoint rondt overname Tessian af

Proofpoint heeft de overname van Tessian, leider in het gebruik van geavanceerde AI voor het automatisch detecteren en beschermen tegen onopzettelijk dataverlies en evoluerende e-maildreigingen, afgerond.

Overname Tessian door Proofpoint

Overname Tessian door Proofpoint

Proofpoint Inc., een toonaangevend cybersecurity- en compliance-bedrijf, kondigt vandaag aan dat het een definitieve overeenkomst heeft gesloten voor de overname van Tessian, leider in het gebruik van geavanceerde AI voor het automatisch detecteren en beschermen tegen onopzettelijk dataverlies en evoluerende e-maildreigingen.