Tool van ENISA vereenvoudigt melden van datalekken

Het European Union Agency for Network and Information Security (ENISA) stelt samen met de Duitse privacytoezichthouder een gratis tool beschikbaar die het melden van datalekken die betrekking hebben op persoonsgegevens moet vereenvoudigen. Via de tool kunnen bedrijven, overheidsinstellingen en andere partijen eenvoudig het datalek melden bij hun nationale privacytoezichthouder.

ENISA stelt dat de tool geschikt is voor het melden van alle soorten datalekken. Ook is de tool geschikt voor alle zakelijke sectoren, zowel private als publieke sectoren. De tool beoordeelt datalekken op basis van de informatie die wordt ingevoerd en geeft nationale privacytoezichthouder direct een beeld van de ernst van het datalek.

De tool is gratis beschikbaar voor alle geïnteresseerde partijen. De tool kan uitsluitend via e-mail worden aangevraagd bij ENISA. Meer informatie is beschikbaar op de website van ENISA.

Meer over
Lees ook
30% van de patiënten maakt zich zorgen over privacy e-healthdiensten

30% van de patiënten maakt zich zorgen over privacy e-healthdiensten

93 procent van de Europese medische organisaties heeft e-health-oplossingen geïmplementeerd, zoals monitoring op afstand via wearable devices en realtime communicatie met patiënten. Dit blijkt uit onderzoek van Kaspersky onder 389 zorgorganisaties uit 36 landen, waaronder 99 zorgverleners uit Europa en 10 in Nederland, naar het gebruik van e-healt1

Vier stappen om gevolgen datalekken en andere beveiligingsincidenten te verkleinen

Vier stappen om gevolgen datalekken en andere beveiligingsincidenten te verkleinen

Datalekken en beveiligingsincidenten zijn niet alleen vervelend, maar ook heel erg duur. Volgens het Cost of a Data Breach Report van het Ponemon Institute bedragen de gemiddelde totale kosten van een datalek rond de 3,92 miljoen dollar. En bij het gemiddelde datalek worden maar liefst 25.575 gegevensbestanden geschonden of gestolen.

Onegini en iWelcome fuseren tot de grootste Europese IAM SaaS leverancier

Onegini en iWelcome fuseren tot de grootste Europese IAM SaaS leverancier

De Nederlandse SaaS softwarebedrijven Onegini en iWelcome zijn vandaag gefuseerd tot OneWelcome. De combinatie van de twee bedrijven maakt dit tot de grootste Europese SaaS leverancier van Customer Identity & Access Management (CIAM).