Tool van ENISA vereenvoudigt melden van datalekken

Het European Union Agency for Network and Information Security (ENISA) stelt samen met de Duitse privacytoezichthouder een gratis tool beschikbaar die het melden van datalekken die betrekking hebben op persoonsgegevens moet vereenvoudigen. Via de tool kunnen bedrijven, overheidsinstellingen en andere partijen eenvoudig het datalek melden bij hun nationale privacytoezichthouder.

ENISA stelt dat de tool geschikt is voor het melden van alle soorten datalekken. Ook is de tool geschikt voor alle zakelijke sectoren, zowel private als publieke sectoren. De tool beoordeelt datalekken op basis van de informatie die wordt ingevoerd en geeft nationale privacytoezichthouder direct een beeld van de ernst van het datalek.

De tool is gratis beschikbaar voor alle geïnteresseerde partijen. De tool kan uitsluitend via e-mail worden aangevraagd bij ENISA. Meer informatie is beschikbaar op de website van ENISA.

Meer over
Lees ook
Tor-router Anonabox bevat ernstige beveiligingsfouten

Tor-router Anonabox bevat ernstige beveiligingsfouten

De Anonabox is een router die het dataverkeer van gebruikers via het anonimiseringsnetwerk Tor stuurt. Het blijkt echter niet goed gesteld te zijn met de beveiliging van de router. Aangezien de problemen niet via een update kunnen worden opgelost stuurt Anonabox alle getroffen klanten een nieuwe router. De routers blijken echter een ernstige kwets1

ICT-afdeling van Europarlement blokkeert nieuwe Outlook-app

Europarlementariërs moeten zo snel mogelijk de nieuwe Outlook-mailapp van hun iOS- en Android-apparaten verwijderen. De IT-afdeling van het Europees Parlement (EP) heeft de toegang van de app tot de e-mailservers van het EP geblokkeerd. Netzpolitik meldt dat Europarlementariërs een e-mail hebben ontvangen waarin de Directorate-General for Innovation and Technological Support (DG ITEC), de IT-afdeling van het Europees Parlement, de situatie uitlegt. De nieuwe Outlook-app zou ernstige tekortkomingen hebben op het gebied van beveiliging en daardoor geblokkeerd zijn. ‘Installeer de app niet’ Euro1