Toolkit om ransomware te bouwen gratis online beschikbaar

malware

Cybercriminelen hebben een nieuw verdienmodel verzonnen. Op internet wordt een toolkit gratis aangeboden waarmee ransomware kan worden gebouwd. Wie gebruikt maakt van de toolkit staat automatisch 20% van het losgeld dat met de ransomware wordt binnengehaald af aan de makers.

De ‘Tox kit’, zoals de toolkit wordt genoemd, is ontdekt door Intel Security. De toolkit is gratis beschikbaar voor gebruikers die zich op de website van de tool registreren. De ‘Tox kit’ maakt gebruik van het Tor netwerk om de identiteit van gebruikers en de makers af te schermen.

De beheerders van de tool houden de controle over de ransomware stevig in handen. Zo wordt het losgeld door slachtoffers automatisch overgeschreven naar een Bitcoin adres van de makers. Gebruikers van de ransomware kunnen hun aandeel opvragen door een eigen Bitcoin adres op te geven in hun account op de website van Tox.

 
Lees ook
Politiediensten halen LockBit infra offline

Politiediensten halen LockBit infra offline

Op 20 februari 2024 hebben Europol, de Nederlandse Politie en politiediensten uit tien landen met een grote verstoringsactie 34 servers uit de lucht gehaald van de ransomware groepering LockBit.

TA866 keert terug in grootschalige e-mailcampagne

TA866 keert terug in grootschalige e-mailcampagne

Proofpoint onderzoekers stellen de terugkeer van TA866 in een grootschalige e-mailcampagne vast. TA866 was negen maanden afwezig. Op 11 januari 2024 blokkeerde Proofpoint een grootschalige campagne van enkele duizenden e-mails gericht op Noord-Amerika.

Dreigingsactor 'BattleRoyal' gebruikt DarkGate-malware voor cybercriminele doeleinden

Dreigingsactor 'BattleRoyal' gebruikt DarkGate-malware voor cybercriminele doeleinden

Onderzoekers van cybersecuritybedrijf Proofpoint publiceren vandaag onderzoek over de activiteiten van dreigingsactor 'Battle Royal'. Deze actor gebruikt DarkGate- en NetSupport-malware om controle te krijgen over geïnfecteerde hosts via meerdere verschillende aanvalsketens en social engineering technieken.