Toshiba: ’Toshiba Mobile Zero Client sluit aan op eisen van GDPR’

Toshiba-Mobile-Zero-Client

Vandaag is het De Dag van de Systeembeheerder. Toshiba besteedt op deze dag aandacht aan de Toshiba Mobile Zero Client (TMZC), een mobiele computer die volledig op afstand kan worden beheerd vanaf een centraal punt. Gebruikers kunnen zelf geen gegevens, (besturings)software of andere data op de Zero Client kunnen opslaan, waardoor de veiligheid van data volledig onder het regie van systeembeheerders staat. Daarmee sluit de Toshiba Mobile Zero Client ook volledig aan op de eisen van de nieuwe GDPR wet- en regelgeving voor data- en privacybescherming.

“Systeembeheerders hebben grote zorgen over de veiligheid van mobiele apparatuur van hun medewerkers. Met de Toshiba Mobile Zero Client behoren die zorgen tot het verleden. De TMZC beschermt tegen cyberaanvallen zoals de gijzelsoftware die veel organisaties heeft getroffen de laatste tijd”, zegt Ronald Ravel, Country Manager van Toshiba Information Systems Benelux.

Systeembeheerders ontlast

De TMZC is volgens Toshiba beter op afstand te monitoren dan thin clients, laptops en smartphones. Dat verhoogt de beheerbaarheid voor de IT-afdeling én het gemak voor eindgebruikers. Deze oplossing voor virtueel werken, maakt gebruik van standaard laptops die geen lokaal besturingssysteem of eigen harddisk nodig hebben zodat data altijd op een beveiligde centrale plek staat. Laptopgebruik buiten kantoormuren kent een aantal risico’s zoals verlies van apparatuur en werken via onveilige Wifi-netwerken. Met de TMZC zijn deze risico’s beter te beheersen. Bij diefstal, vermissing, of hacken is er dus op het apparaat niks meer terug te vinden van privacygevoelige en vertrouwelijke persoons- en bedrijfsgegevens. Systeembeheerders hoeven daarmee alleen hun eigen Virtuele Desktop Infrastructuur (VDI) te monitoren.

Tegelijkertijd biedt de TMZC alle mogelijkheden van moderne laptops, zoals werken met een docking station, een compact en mobiel apparaat en een lange accuduur. De Toshiba Mobile Zero Client is in tegenstelling tot de meeste traditionele thin clients mobiel en ondersteunt alle belangrijke VDI-oplossingen, waaronder Citrix en VMware. Voor implementatie hoeft niets aan bestaande servers en VDI omgeving veranderd te worden. Beheer en bijwerken op afstand betekent lagere installatiekosten voor systeembeheerders. Investeringen worden bovendien sneller terugverdiend.

Boot Control-authenticatie

Kwetsbare informatie, zoals inloggegevens en wachtwoorden die nodig zijn voor toegang tot bedrijfskritische data, staan niet op de laptop zelf. Dankzij Boot Control-authenticatie kunnen verloren en gestolen laptops niet meer gebruikt worden. Medewerkers slaan bovendien hun data direct op in de cloud, of op de bedrijfsservers en ook de software die ze nodig hebben staat op deze servers, zodat systeembeheerders altijd de belangrijkste bedrijfsapplicaties kunnen beschermen met de laatste beveiligingsupdates, zonder de laptops fysiek in huis te hebben.

Lees ook
Infineon Technologies zet onderzoeksproject voor industriële beveiliging op

Infineon Technologies zet onderzoeksproject voor industriële beveiliging op

Infineon Technologies wil beveiligingsmechanismen gaan ontwikkelen voor de industrie 4.0, zelfrijdende voertuigen en smart home oplossingen. Hiervoor richt het bedrijf het onderzoeksproject ALESSIO op. Het Fraunhofer Institute for Applied and Integrated Security (AISEC), Giesecke & Devrient, Siemens, de Technische Universiteit van München (TUM1

Veracode wordt overgenomen door CA Technologies

Veracode wordt overgenomen door CA Technologies

CA Technologies neemt het applicatiebeveiligingsbedrijf Veracode over voor 614 miljoen dollar. Met de overname wil CA Technologies zijn positie in de Secure DevOps markt verbeteren. Veracode is een beveiligingsbedrijf dat in 2007 is opgericht. Het bedrijf richt zich op het beveiligen van applicaties. Veracode levert een cloud-gebaseerd platform d1

Netflix maakt beveiligingstool Stethoscope open source

Netflix maakt beveiligingstool Stethoscope open source

Netflix maakt de webapplicatie Stethoscope open source. Deze tool helpt beveiligingsproblemen met mobiele apparaten en desktop systemen op te sporen en op te lossen. In een blogpost meldt Netflix dat Stethoscope in eigen huis is ontwikkeld. Het bedrijf maakt de tool nu open source en heeft de broncode op GitHub gepubliceerd. Stethoscope is een we1