TrackerSSL brengt onveilig gedrag van trackers in kaart

Trackers zijn tools die resultaten van advertentiecampagnes doorgeven aan adverteerders. De data wordt in veel gevallen onbeveiligd verstuurd, waardoor bijvoorbeeld inlichtingendienst de data eenvoudig kunnen onderscheppen om informatie te verzamelen over gebruikers. Open Effect trekt aan de noodklok over de situatie en lanceert een tool die helpt dit soort trackers te identificeren.

Open Effect is een organisatie die zich richt op de ‘ethische en verantwoordelijk omgang met persoonlijke data’. Het bedrijf ontwikkelt onder andere tools die helpen dit doel te realiseren. TrackerSSL is zo’n tool. De extensie voor de webbrowser Google Chrome brengt in kaart welke trackers onbeveiligd informatie doorsturen over websitebezoekers.

‘Gebruik HTTPS!’

Met de tool hoopt Open Effect vooral het bewustzijn van internetgebruikers over de onveilige werkwijze van trackers te vergroten. Open Effect hoopt gebruikers en websitebouwers te overtuigen van het belang van HTTPS.

De extensie is zeker niet de eerste tool waarmee de activiteiten van trackers in kaart kunnen worden gebracht. Het unieke aan TrackerSSL is dan ook het doel achter de tool: het benadrukken van de noodzaak van HTTPS. Zodra een gebruiker een website met trackers heeft gevonden kan deze site via Twitter publiekelijk worden opgeroepen over te stappen op HTTPS.

Meer over
Lees ook
Blue Coat Systems breidt ETM Ready Programma uit met zeven nieuwe partners

Blue Coat Systems breidt ETM Ready Programma uit met zeven nieuwe partners

Blue Coat Systems, leverancier van IT-beveiligingsoplossingen, heeft zeven nieuwe partners toegevoegd aan het Blue Coat Encrypted Traffic Management (ETM) Ready Programma, waarmee het totaal aantal partners uitkomt op 17. Deze groep van leveranciers van IT-beveiligingsoplossingen werkt samen om klanten te helpen bij het blootleggen en bestrijden v1

Symantec maakt ongevraagd SSL-certificaten aan voor Google.com

Symantec maakt ongevraagd SSL-certificaten aan voor Google.com

Symantec blijkt ongevraagd twee SSL-certificaten te hebben aangemaakt voor google.com en www.google.com. Symantec stelt dat de certificaten zijn aangemaakt als onderdeel van een testprocedure. De betrokken medewerkers zijn ontslagen. Dit meldt Google in een blogpost. Het bedrijf is de certificaten op het spoor gekomen via Certificate Transparency1