Verkeerd doorsturen van documenten is belangrijk zorgenpunt voor IT-managers en -professionals

data-freeimages-malkowitch

60% van de IT-managers en -professionals heeft zelf of kent iemand die per ongeluk interne bedrijfsdocumenten heeft doorgestuurd naar een onbevoegden. Het delen van informatie met de verkeerde partij is voor 61% dan ook de belangrijkste bron van zorgen op het gebied van documentbeveiliging.

Dit blijkt uit onderzoek van het Business Performance Innovation (BPI) Network, een organisatie dat managers helpt inventiever, marktgerichter, efficiënter en concurrerender te worden op zowel de wereldwijde als lokale markt. 89% van de ondervraagden ziet de risico’s voor het verkeerd doorsturen van documenten toenemen naarmate de connectiviteit en het aantal mobiele apparaten op de werkvloer toeneemt.

Belangrijkste resultaten

De belangrijkste bevindingen uit het onderzoek:

  • 95% van de respondenten is bezorgd over de veiligheid van documenten in hun organisatie.
  • 75% van de respondenten geeft aan dat hun organisatie minimaal op wekelijkse basis vertrouwelijke documenten creëert.
  • Minder dan een derde stelt dat hun organisatie beveiligingsoplossingen op efficiënte wijze inzet om documenten veilig te houden.
  • 43% stelt dat hun bedrijf geen duidelijk beleid heeft voor documentveiligheid of zegt zich hier niet bewust van te zijn.
  • 16% noemt zijn organisatie ‘zeer effectief’ in het tegengaan van uitgelekte of verkeerd doorgestuurd vertrouwelijke digitale documenten.

Het uitlekken van financiële data baart respondenten de meeste zorgen, gevolgd door gegevens over werknemers, juridische documenten, zakelijke contracten en overeenkomsten, bedrijfsgeheimen en intellectueel eigendom en business-, marketing- en salesplannen.

Meer informatie is te vinden in het onderzoeksrapport 'Getting Control of Document Flow' van BPI Network.

Lees ook
Helft van bedrijven in kritieke sectoren is doelwit van cybercriminelen

Helft van bedrijven in kritieke sectoren is doelwit van cybercriminelen

Aanvallen op de kritieke infrastructuur van een land zijn niet zonder gevaar. Onder kritieke infrastructuur valt onder andere de energiesector, watervoorzieningen en financiële sector. Meer dan de helft van alle bedrijven die met kritieke infrastructuur te maken hebben melden te zijn aangevallen door cybercriminelen. Dit blijkt uit onderzoek van1

BSA-onderzoek Europese cyber security-wetgeving: lidstaten wisselend voorbereid

Niet elke EU-lidstaat is even goed voorbereid als het gaat om cyber security. Dat blijkt uit een onderzoek van BSA | The Software Alliance, dat voor het eerst Europese wet- en regelgeving op het gebied van cyber security analyseerde. De BSA | The Software Alliance toetste de nationale wet- en regelgeving in alle 28 EU-lidstaten aan de hand van 25 criteria die als essentieel worden beschouwd voor effectieve bescherming van cyber security. Doel van dit onderzoek was de EU-landen een mogelijkheid te bieden om hun eigen policy’s af te zetten tegen key metrics. Daarnaast zet BSA hiermee een stap v1

België nog lang niet cyberveilig, volgens ITU-onderzoek

België nog lang niet cyberveilig, volgens ITU-onderzoek

Tijdens het International Cyber Security Strategy (ICSS) Congres in Leuven gunde Roberto Tavano, security expert bij Unisys, het aanwezige publiek een inkijk in de resultaten van een onderzoek van de International Telecommunication Union (ITU). Opvallendste conclusie: België scoort bijzonder matig in dit onderzoek: Europees zijn ze slechts 22ste e1