WatchGuard vernieuwt firewalls in Firebox M-serie

firebox

WatchGuard Technologies heeft enkele firewalls uit zijn M-serie vernieuwd. De nieuwe Firebox M370, M470, M570 en M670 verwerken versleuteld verkeer sneller. De drie laatstgenoemde modellen beschikken bovendien over meer uitbreidingsmogelijkheden voor koper- en glasvezelpoorten.

Gebruikers kunnen deze nieuwe appliances voorzien van additionele netwerkmodules en zo het aantal koper- en glasvezelpoorten uitbreiden. Een welkome toevoeging, want met name 10G-glasvezel maakt momenteel een opmars in datacenters van middelgrote organisaties.

De nieuwe appliances uit de Firebox M Series zijn toegerust op de snelle verwerking van versleuteld verkeer terwijl alle securityvoorzieningen zijn ingeschakeld. Volgens het onafhankelijke onderzoeksbureau Miercom voert de nieuwe Firebox M370 volledige HTTPS-inspectie 94 procent sneller uit dan concurrerende oplossingen.

De belangrijkste vernieuwingen op een rij:

  • Sterk verbeterde prestaties - volgens Miercom is de gemiddelde verwerkingssnelheid drie keer hoger dan van concurrerende modellen.
  • Toegenomen flexibiliteit - alle modellen (m.u.v. de M370) hebben een uitbreidingsslot voor extra poorten. Netwerkmodules zijn verkrijgbaar in de uitvoeringen 4x10Gb glasvezel, 8x1Gb koper en 8x1Gb glasvezel.
  • Intel-processors met AES-NI en CaveCreek-cryptoacceleratie - nieuwe chipsets staan garant voor een snelle contentinspectie van HTTPS-verkeer en een hoge doorvoersnelheid, zelfs met alle securityvoorzieningen ingeschakeld.

Kwetsbaar

Zonder een securityoplossing die versleuteld webverkeer adequaat inspecteert en verwerkt, zijn medewerkers, partners en klanten kwetsbaar voor cyberaanvallen. Volgens een onderzoek van Ponemon uit 2016 werd bij 41 procent van de aanvallen gebruikgemaakt van versleuteling. Aanvallers gebruiken encryptie om omgezien netwerken binnen te dringen of voor de versleuteling van de communicatie met de command-and-control-server.

Dit betekent dat bedrijven hun beveiliging op meerdere lagen op orde moeten hebben. Zeker aangezien de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) aankomend jaar van kracht wordt.

Encryptie groeit

De aandacht voor snelle verwerking van versleuteld verkeer komt niet uit de lucht vallen. Internetverkeer is steeds vaker versleuteld. Volgens NSS Labs is in 2019 75 procent van de datastromen voorzien van encryptie. Zonder firewalls die hierop zijn toegerust moet een organisatie securityvoorzieningen uitschakelen voor het behoud van een acceptabele doorvoersnelheid. Dat gaat uiteraard ten koste van de veiligheid.

"Organisaties moeten gezien de stijgende populariteit van encryptie kunnen vertrouwen op een vlotte verwerking van versleuteld verkeer", zegt Brendan Patterson, Director of Product Management bij WatchGuard Technologies. "Met onze nieuwe Firebox-modellen hoeven klanten niet te kiezen tussen snelheid en veiligheid."

Meer over
Lees ook
WatchGuard presenteert nieuwe firewalls voor beveiliging  van remote en gedistribueerde bedrijven

WatchGuard presenteert nieuwe firewalls voor beveiliging van remote en gedistribueerde bedrijven

WatchGuard Technologies breidt zijn Firebox-lijn van firewall-appliances uit met de: T25/T25-W, T45/T45-##PoE/T45-W-PoE en T85 -PoE. Deze firewalls uit de T-serie zijn specifiek ontworpen om de prestaties te leveren die remote en gedistribueerde zakelijke omgevingen nodig hebben. Met het Unified Security Platform als basis bieden ze een uitgebreid1

Fortinet lanceert FortiSP5 chip versnelt de convergentie van netwerk- en beveiligingsfunctionaliteit

Fortinet lanceert FortiSP5 chip versnelt de convergentie van netwerk- en beveiligingsfunctionaliteit

Fortinet introduceert de FortiSP5. Deze chip brengt de beveiliging aan de rand van gedistribueerde netwerken naar een hoger plan. De FortiSP5 is het resultaat van 20 jaar lange investeringen van Fortinet in ASIC-technologie en biedt aanzienlijke voordelen qua veiligheid en rekenkracht ten opzichte van traditionele CPU’s en ASIC’s voor netwerken.

Fortinet introduceert hyperscale FortiGate 4800F-firewall voor hyperscale datacenters en 5G-netwerken

Fortinet introduceert hyperscale FortiGate 4800F-firewall voor hyperscale datacenters en 5G-netwerken

Fortinet introduceert een nieuwe hyperscale-firewalls uit de FortiGate 4800F-serie. Deze zetten nieuwe normen op het gebied van cybersecurity, schaalbaarheid, prestatievermogen en innovatie. Daarmee kunnen ze tegemoetkomen aan de behoeften van hyperscale-klanten en mobiele operators met 5G-netwerken.