Wereldwijde financiële dienstverlener Euroclear vertrouwt op Netskope voor beveiliging clouddiensten

netskope-300200

Netskope, de toonaangevende Cloud Security Services Provider, voorziet in eenduidig inzicht in en controle over clouddiensten voor Euroclear group, een leverancier van kapitaalmarktinfrastructuur voor de financiële sector. Euroclear maakt daarvoor gebruik van Netskope Security Cloud. 
 
De Netskope Security Cloud biedt uitgebreid inzicht en realtime data- en dreigingsbescherming bij het verkrijgen van toegang tot clouddiensten, websites en privé-apps – ongeacht de locatie en het apparaat. De oplossing biedt inzicht in zowel door IT goedgekeurde apps (zoals Office365) als niet-goedgekeurde apps. Netskope ontcijfert deze activiteiten en onthult zo rijke details over gebruikers, groepen, locaties, apparaten en data. Op deze manier verkrijgt de organisatie echte inzichten en kan het nauwkeurige en op beleid gebaseerde stappen zetten om cloud- en webrisico’s terug te dringen, gevoelige data te beschermen en online dreigingen tegen te houden. 
 
Netskope’s mogelijkheden op het vlak van Cloud Access Security Broker (CASB) en Next-Generation Secure Web Gateway (NG-SWG) voorzien Euroclear van constante online data- en dreigingsbescherming voor zowel goedgekeurde als niet-goedgekeurde applicaties en het web. Ook leverde Netskope een open-platformarchitectuur aan Euroclear om verkeer naar een webisolatie-oplossing te leiden.  
 
Jérôme Desbonnet, head of security solutions and operations in het Group Security and Business Resilience-team van Euroclear: “Om de juiste oplossing te vinden, zetten we een robuust RFI- en RFP-selectieproces op touw. We vergeleken de grote namen in de sector met nieuwere, innovatieve leveranciers. Netskope was sterk in alle criteria: technische validatie, zorgvuldige security, visie en roadmap, transparantie, snelle respons, commitment, vertrouwen en relatie met onze stakeholders. Ons POC en implementatie-validaties zijn zeer uitgebreid en Netskope heeft bewezen een visionair te zijn op het gebied van zijn architecturale strategie. Bovendien heeft het een collaboratieve en transparante implementatie-aanpak.” 
 
Naast een technologische en culturele match, moest Netskope een forensisch inkoopauditproces doorlopen om zijn Euroclear Critical Service Provider-status (CSP) te behalen. CSP is een rol die is gedefinieerd door de Europese Bankautoriteit en erkent partners van financiële organisaties die een kritische impact hebben op het vermogen van hun klanten om te voldoen aan regelgeving. Netskope blijft regelmatige financiële gezondheidscontroles ondergaan en zal gevraagd worden details te verstrekken over zijn eigen beveiligingsstatus, veerkracht, naleving van niche internationale regelgeving en bedrijfsplannen voor uitzonderlijke gebeurtenissen (zoals de coronapandemie).  
 
Frederik Jans, regional sales manager bij Netskope: “De financiële sector heeft, met goede reden, zeer specifieke vereisten op het gebied van regelgeving, maar die regelgeving hoeft innovatie of productiviteit niet in de weg te staan. Hoewel clouddiensten met hun standaardinstellingen misschien niet het juiste beveiligingsniveau bieden, voorziet Netskope klanten als Euroclear van volledig inzicht in en controle over clouddiensten. Onze oplossing voldoet bovendien aan alle regelgeving op het gebied van databescherming en dreigingsbeheer.” 
Meer over
Lees ook
Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1

Cloudflare-rapport maakt inzichtelijk dat organisaties moeilijkheden ondervinden bij het identificeren en beheren van cyberrisico's van API's

Cloudflare-rapport maakt inzichtelijk dat organisaties moeilijkheden ondervinden bij het identificeren en beheren van cyberrisico's van API's

Cloudflare heeft het API Security & Management Report gepubliceerd. Dit rapport onthult dat API's meer dan ooit worden ingezet, waardoor bedrijven de deur wijd openzetten voor meer online bedreigingen dan we eerder hebben meegemaakt. Het rapport maakt inzichtelijk dat er een kloof bestaat tussen het gebruik van API’s door bedrijven en hun vermogen1